
רוב הסיכויים שבמהלך שנות הקריירה המקצועית שלכם כבר הספקתם להחליף לפחות מקום עבודה אחד, כאשר יותר מסביר שאפילו מדובר כבר על כמה מקומות עבודה – אפילו אם אתם עוד לא בני 30. שוק העבודה משתנה מהותית וממצאים מראים שרבים מאיתנו מחליפים כ-8 מקומות עבודה עד גיל 40! השינוי הזה עשוי להיראות מפחיד ולשדר חוסר יציבות ואי ביטחון תעסוקתי, אך הוא בכל זאת קורה ובהחלט יש לכם דרך להתמודד עם המציאות הזו באופן מושכל ויעיל יותר. זאת באמצעות רכישת מקצוע מבוקש ורלוונטי שיהפוך אתכם לסחורה חמה בשוק העבודה.
הנתונים לא משקרים
דור ההורים שלנו עבד במקרים רבים מאוד באותו מקום עבודה במשך כל שנות הקריירה, כאשר זה היה מקובל ואף מתבקש. הדור ההוא לא הרגיש חוסר מיצוי או תחושה הכובלת אותו למקום העבודה, הפנסיות היו גבוהות ובטוחות, דבר אשר העניק להם ביטחון תעסוקתי רב, אך כפי שהעולם מסביבנו משתנה כל הזמן, הגיוני שגם שוק העבודה ישתנה. השינוי הזה הוא גם מצד העובדים, שהרבה יותר קל להם לעזוב למקום עבודה אחר ואף לתחום עיסוק שונה לגמרי, אך גם מצד המעסיקים שהרבה יותר קל להם לפטר עובדים. הנה כמה נתונים להמחשת התופעה וגם להמחשת ההזדמנות בכך עבורכם.
- מחקרים רבים מציגים נתונים לפיהן בני דור ה-Y (ילידי שנות ה-80 של המאה הקודמת ואילך) מחליפים מקום עבודה כל 2-3.5 שנים בממוצע דבר שיכול גם להתפרש כחוסר ביטחון תעסוקתי.
- חוקרים ברחבי העולם בדקו ומצאו כי העובדים הצעירים יותר נוטים לשמור אמונים בעיקר לעצמם ולדאוג לאינטרסים של עצמם על פני אלו של המעסיק – בניגוד לעבר. זה מוביל לקצב החלפת עבודה תכוף ותדיר יותר וגם לשינויים מקצועיים מהותיים.
- מחקר של המכון הלאומי למחקר כלכלי בארה"ב מצא כי שינויי העבודה התכופים של הדור הצעיר יותר מביאים לרמות שכר גבוהות יותר בגילאי 30-40 ולמציאת ה"תשוקה" של העובד בקריירה שלו.
- העיתונאים / כלכלנים סטיבן לוויט וסטיבן דאבנר ("פריקונומיקס") הציגו לאחרונה נתונים המראים שלמעשה אם יש לכם תחושה לא טובה לגבי מקום העבודה והאופק שהוא מציע, עם "הבטן" שלכם אומרת לכם לעזוב, אז בהחלט יש מקום להקשיב לזה ולהחליף עבודה. שהשינויים התכופים האלו מאפשרים התפתחות וצמיחה והם אפילו מועילים במקרים רבים לשוק העבודה.
איך להתמודד אופטימאלית עם שינויי עבודה רבים?
לאחר שהצגנו את הנתונים והתמונה הכללית לגבי נושא החלפת מקומות העבודה שהפכה כיום כבר למציאות בשטח ולדבר שבשגרה כמעט, ניגש להסביר כיצד ניתן להתמודד עם המציאות הזו באופן אופטימאלי שגם יאפשר לכם צמיחה והתפתחות וגם יספק יציבות כלכלית, ביטחון תעסוקתי ואופק מקצועי-פיננסי.
בין אם השינויים התכופים מלחיצים ומפחידים אתכם ובין אם אתם מקבלים אותם בהבנה מלאה לאופן בו אתם והשוק פועלים כיום, אם יהיה לכם "ביד" מקצוע רלוונטי, מבוקש ומותאם לצרכי השוק אז תוכלו תמיד למצוא עבודה וגם לאפשר לעצמכם לגוון מבחינה מקצועית. אלו בדיוק סוג המקצועות המוצעים לכם במסגרת שלל הקורסים המקצועיים אצלנו במכללה, קורסים מקצועיים ממוקדים ופרקטיים, בדגש על עולם הטכנולוגיה וההייטק.
כך, גם אם יש לכם הכשרה אקדמית-מקצועית בתחום ההייטק וגם אם אתם מגיעים מתחום פעילות אחר, המקצוע הרלוונטי שלכם הוא הדבר היחיד שייתן לכם ביטחון תעסוקתי וכלכלי וישמר אתכם בשוק העבודה כמועמדים מבוקשים. ברוב מקומות העבודה אין ועד עובדים חזק כמו במגזר הציבורי או בארגונים ענקיים, וכמו שהעובדים פחות "נאמנים" למעסיק, כך המעסיק פחות נאמן לעובדיו. החזקה במקצוע מבוקש ומתקדם תספק ביטחון תעסוקתי ויציבות גם למול הפחד מחרב הפיטורים וגם למול הרצון האישי לשינוי ושיפור בתנאים.
כמה מהמקצועות ה"בטוחים" והמבוקשים שנותנים ביטחון תעסוקתי הם למשל: בודקי תוכנה, מנהלי רשתות ותשתיות תקשורת, אנשי בינה עסקית, מדריכי ומנהלי מערכות מידע, מפתחי תוכנה ואפליקציות, אנשי קידום אתרים ושיווק דיגיטלי, שליטה ביישומי טכנולוגיה מרכזיים וכן הלאה. מקצועות אלו ניתן ללמוד בתוך מכללת הייטק כמו מכללת iNT.
חלק לא מבוטל ממקצועות אלו מאפשר תעסוקה במכלול ארגונים ותחומי פעילות במשק הישראלי וללא ספק מדובר על תוספת מקצועית חשובה ומועילה גם לצד תארים אקדמיים מתקדמים ובתחומי ידע אחרים.
רכישת מקצוע מבוקש ורלוונטי שהשוק תמיד צריך מאפשרת לשלב באופן אופטימאלי בין השינויים התכופים במקום העבודה לבין הצורך לשמירה על ביטחון תעסוקתי. פנו אלינו עוד היום לפרטים נוספים ובחירת המסלול המנצח עבורכם.