
עולם הסייבר מתפתח משנה לשנה ונראה שכלום לא יעצור אותו. רבים מתעניינים ללמוד את התחום ולהשתלב במגוון תפקידים נחשקים בתחומי הסייבר השונים (כן קיימים תתי תחומים רבים ומגוון התמחויות). אז בואו נראה מה לומדים בסייבר? אילו תחומי התמחויות קיימים, ובכלל מה כל כך מאתגר בעולם הסייבר?
תחום סייבר הפך לאחר הלוהטים בזירת ההייטק ואפשר להבין למה. מתקפות סייבר הפכו לחלק מהמלחמה השקטה ברחבי העולם, זאת שפוגעת כמעט בכל תחום החל מעסקים בכל סדר גודל, תאגידים, מדינות, פוליטיקה ועוד. אם כך, תעשיית הסייבר התפתחה פלאים ואיתה תתי תחומים רבים המאפשרים לכל אחד להיכנס לעולם ההייטק והסייבר גם ללא ניסיון וללא תואר.
מהו תחום הסייבר ומה לומדים בו?
אם גם אתם שואלים את עצמכם מה לומדים בסייבר? דעו כי מדובר על תחום מרתק העוסק בשיא הטכנולוגיה. אז נסביר שתחום סייבר עוסק באבטחת מידע ומהווה תחום מרכזי כמעט בכל ארגון, עסק או חברה ובכל סדר גודל. למעשה, כיום כל ארגון מחזיק במידע ותוכנות שונות שיש לאבטח אותם, הרי גניבה או זליגת המידע הקיים לידיים עויינות עשויים לגרום לנזקים עצומים. בנוסף, קיימות פריצות אבטחה ודרישות כופר שהפכו לנפוצים מאוד, ולכן דרושים מומחים שיגנו על המידע מפני מתקפות שכאלה.
קורס סייבר מלמד באופן כללי את המשתתפים להיכנס לראשם של האקרים ופורצים על מנת לאתר פרצות אבטחה ולהתאים להם פתרונות וכלים במטרה למגר את הפרצות, או לפתח מראש תוכנות שונות לכלל המערכות בעסקים וארגונים. במהלך הלימודים נוגעים בטכנולוגיות המתקדמות ביותר, כולל שפות קוד שונות ותרגילי תקיפה.
במסגרת לימודי סייבר נוגעים בתחומים הבאים:
מבוא ללימודי סייבר – כולל לימוד על יסודות הסייבר, טכנולוגיה ונושאי הבסיס בתחום.
טכנולוגיות – בקורס לומדים טכנולוגיות רלוונטיות לתפקידים השונים, עבודה על מערכות הפעלה, כלים, שפות תכנות נבחרות.
הכנה למבחני סייבר בינלאומיים – מכיוון שמדובר על מקצוע בינלאומי, ישנם מבחני הסמכה בינלאומיים כדוגמת ההסמכות הבאות: Security+ של חברת CompTIA, CHE של חברת EC-Council, בודקי ספקים של מערך הסייבר הבינלאומי ועוד.
תחום ההגנתי וההתקפי בעולם הסייבר
את תחום הסייבר ניתן לחלק לשני תחומים, ההגנתי וההתקפי. התחום ההתקפי עוסק באיתור התקפות סייבר על ידי ניסיון פריצות מבוקרות והתאמת כלים הגנתיים לפריצות הקיימות. לעומת זאת, התחום ההגנתי עוסק בפיתוח כלים ותוכנות להגנה מפני מתקפות סייבר. במהלך קורס סייבר, לומדים על שני התחומים, כלומר מתקפות סייבר והגנות מפניהן, הצפנה, פריצת סיסמאות, הגנה מפני תוכנות זדוניות ועוד.
תרגול תקיפה – האקתון
במהלך הלימודים מבצעים גם האקתון, שזהו תרגול האהוב על המשתתפים. בתרגול מבצעים תקיפה והגנת סייבר על יד שחזור של מתקפות אמיתיות אשר קרו בתעשייה. תרגול זה מאפשר לכם להתנסות באמת במתקפה אמיתית וליהנות מהאקשן של תפקיד לוחם סייבר.
שאלות נפוצות
כמה זמן עורכים לימודי סייבר?
היקף השעות בלימודי סייבר במכללת int עומד על:
- 515 שעות אקדמיות
- 395 שעות לימוד
- 120 שעות עבודה עצמית על פרויקט
אילו תוכנות קוד לומדים במהלך הקורס?
במהלך הקורס נוגעים בתוכנות ובשפות קוד העדכניות בתחום כמו JavaScript, Python, HTML ועוד.
מהם תנאי הקבלת לקורס סייבר?
הלימודים מתאימים לבעלי היכרות בעולם המחשבים, לבעלי אנגלית ברמה גבוהה. קיים יתרון משמעותי לסטודנטים בעלי רקע בתחומי המחשבים והרשתות.
איפה אפשר להשתלב בתום הלימודים?
אפשרויות התעסוקה של מומחי סייבר הן בלתי נגמרות! לדוגמה ניתן להשתלב בארגונים ממשלתיים, בחברות הייטק, בחברות סייבר, סטארט-אפים, בנקים ובארגונים פרטיים.
סיקרנו אתכם? אז אל תשארו במתח! הכנסו לפרטים נוספים על קורס Cyber Pro