אני מניח שרוב הקוראים של שורות אלו נכנסו לפחות פעם-פעמיים ל-ChatGPT, כדי לראות על מה כל המהומה. עם זאת, מרביתם הקוראים כאן ככל הנראה התנסו קצת, אמרו "איזה קטע" ודי המשיכו הלאה בחייהם. אין זה פלא אגב; רוב האנשים שהתנסו בצ'אט בוטים של בינה מלאכותית למיניהם, קיבלו את התחושה שלפחות נכון להיום, כל טרנד ה-AI הזה, עם דגש על ה-AI הגנרטיבי שעלה למודעות בשנים האחרונות, ממש לא רלוונטי לחיינו.
עם זאת, האמת היא ששימוש ב-AI דורש מעט מיומנות ותרגול, אך הטכנולוגיה עצמה כבר מאוד רלוונטית כבר היום. למרות שהבינה המלאכותית היוצרת היא טכנולוגיה יחסית חדשה, כבר היום ניתן למצוא עבורה לא מעט שימושים מעשיים בימינו אנו. הנה כמה תחומים בהם משתמשים בבינה מלאכותית.
תעשיית הייצור
בתחום של עיצוב תעשייתי, מעצבים נדרשים לייצר המון-המון מודלים אפשריים כל הזמן עבור מוצרים חדשים. אולם בטרם הייצור של אבטיפוס למוצר חדש, צריך לתכנן אותו. בעבר היה צורך לייצר עשרות תרשימים אפשריים עבור המוצר, תהליך שיכול היה לקחת שבועות וחודשים. כיום? מעצב תעשייתי יכול להיכנס פשוט למידה ג'רני, לכתוב פרומפט עבור המוצר שהוא מעוניין לתכנן, ולקבל בו-במקום מספר מודלים אפשריים. לאחר מכן, עם ההתאמות הנכונות, הוא יכול לתת ללקוח שלו עשרות מודלים לבחירה; תהליך שבעבר היה לוקח שבועות, הפך לדקות בודדות. ממש כך.
מעבר לכך, בינה מלאכותית משמשת בתעשייה בדרכים נוספות: מעקב אחר תחזוקה של פסי ייצור, איתור אנומליות בנתונים מספריים גדולים (ביג דאטה) ועוד.
שירות לקוחות
אנחנו אולי לא אוהבים את זה בתור לקוחות, אבל זו המציאות: יותר ויותר שירותים היום הופכים מבוססי AI. צ'אט-בוט מבוססי-AI צצים באתרים כפטריות אחרי הגשם, ובפועל ממלאים את מקומם של עובדי שירות הלקוחות. לא רחוק היום, שהמקצוע הזה של מענה לשירות לקוחות, פשוט ייעלם או יצומצם לכדי היקפים זניחים בלבד. הצ'אט בוט יכול לעזור לנו לדווח על מוכרים באתרי מכירות, להציע פתרונות לתקלות, לעזור לבקש החזר, ואפילו להגדיל מכירות על ידי הצעה של מוצרים חדשים.
תעשיית הפרסום והשיווק
בכל הנוגע לעבודות הדורשות קריאייטיב, ה-AI מאפשר לחסוך זמנים משמעותיים בתהליך היצירתי. אנשי פרסום שצריכים להביא ניסוחים מדויקים עבור מגוון פרויקטים, יכולים לחסוך שעות עבודה באמצעות שימוש ב-AI גנרטיבי שינסח עבורם רעיונות וטיוטות. נכון, התוצרים של ה-AI לא יהיו טובים (לפחות נכון להיום), אולם הם ישמשו כבסיס לתוצרים הסופיים בהמשך (הרבה יותר קל לתקן טקטסים וניסוחים מאשר "לברוא" אותם מאפס).
מעבר לכך, השימוש במידג'רני וב-AI ליצירת תמונות וסרטונים, מאפשר לייצר ולשלוח טיוטה ויזואלית לאישור הלקוח בקלות, בשברירי שניות ביחס לפרק הזמן שאותה משימה הייתה אורכת רק לפני שנתיים-שלוש.
תכנות
כבר היום AI משמש מתכנתים לכתיבת קוד, אופטימיזציה של קוד, והשלמת חלקי קוד בתהליך הכתיבה והיצירה של תוכנות. תוכנות AI יכולות ליצור בלוקים שלמים של קוד באמצעות היקש מהרי הקוד המשמשים לדאטה בייס של התוכנה. מעבר לכך, AI יכול לשמש לצורך "תרגום" של קוד משפת קוד אחת לשפה אחרת במהירות גבוהה, ליצור טסטים לבדיקת הקוד ועוד.
תעשיות ביטחוניות
מטבען של תעשיות אלו, אנחנו לא נדע הרבה על השימוש שנעשה ב-AI בפועל במערכות קיימות או במערכות בפיתוח. עם זאת, ניתן להסתמך למשל על פרסומים של מכון ה–INSS (מכון מחקר לצרכי ביטחון), לפיו כבר כיום AI משמש מערכות ביטחוניות ברחבי העולם, למשל בייצור של כלי נשק אוטונומיים, קרי נשקים שיכולים "להחליט" לפתוח בירי על דמות חשודה, בהינתן התקיימותם של מספר מאפיינים (כן, זה מפחיד כמו שזה נשמע). שימושים נוספים הם סיוע בקבלת החלטות למפקדים או טייסים על בסיס ניתוח נתונים, שימוש ליצירת התרעות מודיעיניות על בסיס אינדיקטורים שונים ועוד.
כיד הדמיון הטובה
בסופו של דבר, אין מגבלה על השימושים האפשריים של AI, גם בדברים ביתיים וזניחים כביכול. למשל, אם אנחנו רוצים להשקיע ממש בילדים שלנו, אנחנו יכולים ליצור עבורם ספר ילדים אישי משלהם; בעבר היינו צריכים להקדיש מספר חודשים באיור הספר, ואילו היום ניתן לעשות פרויקט שלם בכמה שעות עבודה. כמו כן, ה-AI יכול לעזור במציאות רעיונות לסיפור, בכתיבת הסיפורים ואפילו בניקוד.
האפשרויות שה-AI פתח בפנינו, אפילו לשימושים ביתיים, הן פשוט אינסופיות. ככל שתתנסו בכלים האלה, תיווכחו בכך בעצמכם.