ליצירת קשר
whatsapp
לימודי הייטק ב-INT LIVE
טלפון

בינה מלאכותית דוגמאות שימושיות לעבודה ולחיי היום יום

מערכת INT
בינה מלאכותית דוגמאות שימושיות לעבודה ולחיי היום יום

הבינה המלאכותית הפכה בשנים האחרונות לטכנולוגיה המשמעותית והמשפיעה ביותר על חיינו, ואנחנו פוגשים אותה באין ספור אפליקציות וכלים בהם אנחנו משתמשים ביום-יום. בנוסף, בינה מלאכותית נוכחת היטב גם בתעשיות השונות, ומשמשת כדי לייעל את העבודה ולהגדיל את הרווחיות. במאמר שלפניכם נסקור 20 דוגמאות שונות לשימוש בבינה מלאכותית: 10 שימושים בחיי היום יום שלנו, ו-10 שימושים בבינה מלאכותית בעבודה.

10 דוגמאות לשימוש בבינה מלאכותית בחיי היום-יום

  1. עריכת תמונות – אפשר לומר שהבינה המלאכותית פרצה לתודעה באופן מובהק בזכות היכולת ליצור תמונות יש מאין. לא רק לערוך ולשפר תמונה קיימת, אלא ליצור תמונה שהיא ממש ממחוזות הדמיון. באמצעות כלי הבינה המלאכותית DELL-E תוכלו להזין טקסט, פשוט לכתוב מה אם רוצים לראות בתמונה, ותקבלו. לדוגמה: חייל ישראלי עומד על הירח, מחזיק דגל ישראל ומצדיע.
  2. למידה למבחנים – באמצעות ChatGPT ניתן ללמוד למבחנים. מה שצריך לעשות זה לכתוב לו הקדמה – מה אתם לומדים, מהם הנושאים, ולבקש ממנו לשאול אתכם שאלות בתחום. הפינג-פונג הזה יכול להימשך שעות.
  3. עריכת סרטונים – כלי הבינה המלאכותית Synthesia מאפשר ליצור וידאו AI באופן פשוט וידידותי ועדיין להגיע לתוצר באיכות גבוהה בתוך מספר דקות. הכלי אמנם משמש בעיקר לצרכים מקצועיים, אך גם אנשים שאוהבים ליצור סרטונים לשימוש אישי ומשפחתי יוכלו להפיק ממנו אחלה דברים.
  4. יצירת הזמנות, מכתבים וכרטיסי ברכה – באמצעות Canva AI, שמבוססת כמובן על Canva, ניתן לייצר אלמנטים מעוצבים באופן אוטומטי וחכם גם ללא כל ניסיון או ידע בעיצוב גראפי, הכל על סמך הנחיות.
  5. שיפוץ של טקסט באנגלית – מעוניינים לשלוח קורות חיים לעבודה או הזמנה של פריטים ליצרן מחו"ל, ויודעים שגוגל טרנסלייט ממש לא מספק את הסחורה? בכלי בינה מלאכותית ChatGPT תוכלו להזין את הטקסט ולקבל טקסט מתוקן בהתאם להנחיות שלכם.
  6. תיקון טקסט באנגלית תוך כדי התכתבות – אפליקציית Grammarly היא אפליקציית בינה מלאכותית שעובדת כל זמן שאתם מקלידים באנגלית, ומתקנת אתכם תוך כדי. היופי בה הוא שלצד אנגלית ברמה גבוהה ביותר, היא גם יודעת סלנג. ולכן אם תשתמשו בביטויים לא מקובלים או במילים ארוכות שאפשר לקצר, היא תציע לתקן לניסוחים שהם פחות רובוטיים ויותר אנושיים.
  7. עיצוב מחדש של הבית שלכם – חושבים לעשות שיפוץ קל בחדר או לפחות לבדוק איך זה יראה אם תחליפו בין הספה למזנון? באמצעות בינה מלאכותית Reroom AI ניתן לעשות את זה. כל מה שצריך זה להעלות תמונה של החדר במצבו הקיים, ולקבל בחזרה הדמיה של החדר שלכם כשהוא מסודר בצורה אחרת לחלוטין.
  8. עזרה רגשית – Replika AI  הוא כלי בינה מלאכותית המיועד לניהול של שיחות אישיות, והופך ממש לחבר. ניתן להסתייע בו במצבים של בדידות או שעמום, לשוחח על מגוון נושאים ובאופן כללי לשפר את כישורי השיחה.  חכם המיועד לנהל שיחות מותאמות אישית ולשמש כמעין "חבר מבוסס בינה מלאכותית". הכלי פותח כדי לספק תמיכה רגשית, לעזור במצבים של בדידות או שעמום, ולשפר את כישורי השיחה של המשתמשים. Replika לומדת את המשתמש עם הזמן והופכת מותאמת אישית הרבה יותר, באופן שמחקה חבר אמיתי.
  9. חיפוש מתכונים – מחפשים מתכון, אבל יש לכם ממש דרישות ספציפיות בגלל אלרגיה או טעם מסוים? באמצעות ChatGPT תוכלו לקבל מתכון בהזמנה אישית! כל מה שצריך זה כמו תמיד לכתוב לו מה אתם מעוניינים להכין או לבשל ואילו מרכיבים אתם לא רוצים שיהיו במתכון.
  10. סיוע באיתור מקורות לעבודה – כותבים עבודה אקדמית? באמצעות כלי בינה מלאכותית perplexity ניתן לשאול כל שאלה – ולקבל מידע אמין, מדויק ומפורט, אחרי שהכלי הצליב את המידע ממספר מקורות. לסיום, תקבלו רשימת מקורות עליה הוא התבסס. במקביל, באמצעות ChatGPT ניתן לסדר את רשימת הביבליוגרפיה בעבודה שלכם. אם אתם מתקשים עם כללי הציטוט המקובלים, תוכלו להזין פשוט את מה שיש לכם ולבקש ממנו להתאים את זה לכללי ציטוט של APA.

10 דוגמאות לשימוש בבינה מלאכותית בעבודה

  1. גיוס עובדים – באמצעות כלים כמו Paradox.ai,  LinkedIn Recruiter ו    Hiretual-ניתן לבחור את המועמדים הטובים ביותר למשרות הפנויות. השימוש בכלים מתבצע על ידי ניתוח של נתוני המועמדים ושליפת המועמדים בעלי התוצאות הטובות ביותר בהתאם לדרישות של המעסיקים.
  2. כתיבת קודים – בתחום פיתוח התוכנה, ניתן להשתמש בכלי GitHub Copilot אשר עושה שימוש בלמידת מכונה לצורך השלמת קודים. בנוסף, גם ChatGPT מסוגל לכתוב קודים, בהתאם להנחיות שנזין לו.
  3. קידום אתרים – מקדמי אתרים שמעוניינים לשפר את הדירוג של האתרים שלהם בגוגל יכולים לעשות שימוש בכלי SurferSEO. באמצעותו ניתן לקבל מידע על מילות המפתח הרלוונטיות וביטויים נוספים שכדאי לשלב בתוכן, על בסיס השוואה עם המתחרים שלנו שמתחרים איתנו על אותם ביטויים.

ייעול שירות הלקוחות – שמירה על תקשורת עם הלקוחות הקיימים היא משימה בעלת חשיבות עצומה, אך דורשת הרבה משאבים. באמצעות כלים כמו Salesforce Einstein ו- Zendesk AI ניתן לנהל אינטראקציה אוטומטית עם הלקוחות, לנתח את שביעות הרצון שלהם ולהציע לעסק / לחברה פתרונות מותאמים.

זיהוי תקיפת סייבר בזמן אמת – בתחום הסייבר, ניתן להשתמש בבינה המלאכותית כדי לזהות איומי סייבר ולעצור אותם בזמן. לדוגמה, את הכלי Darktrace ניתן ללמד כיצד נראית המערכת כשההתנהגות שלה רגילה, וכך הוא לומד לזהות התנהגויות חריגות אשר סוטות ממה שהוא למד. 

זיהוי פנים – זיהוי פנים משתמש בעיקר לצורכי אבטחה וקבלת גישה והרשאות. בכלי Microsoft Azure Face API אשר מבוסס על בינה מלאכותית זיהוי הפנים משמש בדיוק לצרכים אלה.

עריכת סרטונים – כלי הבינה המלאכותית Synthesia מאפשר ליצור וידאו AI באופן פשוט וידידותי ועדיין להגיע לתוצר באיכות גבוהה בתוך מספר דקות, באופן שמתאים למגוון פרויקטים שיווקיים וסרטוני הדרכה.

ניתוח עסקי – כלים כמו Power BI ו Tableau-משתמשים בבינה מלאכותית על מנת לבצע ניתוח של נתונים, לבנות לוחות מחוונים חכמים ולאפשר קבלת החלטות אסטרטגיות באופן מושכל ומבוסס.

 כתיבת תוכן – באמצעות כלים כמו ChatGPT ו- Jasper AI ניתן לכתוב תוכן במגוון רחב של תבניות: סלוגנים, פוסטים לרשתות החברתיות, תסריטים ועוד. ניתן להזין חומר גלם ולבקש מהכלי ללמוד אותו וליצור תוכן על אותו בסיס, או לתת הנחיות. תמיד עדיף ללמד את הבינה המלאכותית איך אתם רוצים את הדברים, ומשם לראות כיצד היא מרחיבה ומשדרגת אותם.

 בדיוק כמו בבינה מלאכותית לשימוש יום-יומי, כך גם לצורכי עבודה, רק עם כלים מתקדמים יותר. הבינה המלאכותית מסייעת לאנשי תוכן וגרפיקה ליצור עבודות מותאמות, אך לא רק להם – גם לבעלי מקצוע בתחום עיצוב פנים והנדסה.

לקביעת שיחת ייעוץ חינם

    שיחה עם נציג

    דילוג לתוכן