בתרבות הארגונית בהייטק יש מגוון של תפקידים ומשרות: מפתחים, בודקי תוכנה, אנשי פרודקט (כינוי למנהלי מוצר), מנהלי צוותים (אם עובדים באג'ייל, יהיה זה איש הסקראם) ועוד. אולם ככל שמדובר בפרויקטים גדולים, מעל כל אותם אנשי צוות יהיה מנהל פרויקט, אדם אשר תפקידו לסנכרן בין כל האורגנים השונים, ולהביא לפרויקט תוצאות מקסימליות.
התפקיד של מנהל פרויקטים הוא מטבע הדברים תפקיד חשוב: אפשר לדמות אותו למנהל של חברה, אלא שהאחריות כאן היא על פרויקט (פרויקט גדול בדרך כלל) ולא על חברה שלמה. משום שהתפקוד של מנהל פרויקטים (Project Manager) מכריע במידה רבה את הצלחת הפרויקט, יש המצדדים בהשתתפות בהכשרות ייעודיות למנהלי פרויקטים, כמו אלו המועברים על ידי ה-PMI (קיצור של Project Management Institute). אז מהו ה-PMI, מה עושים שם ומה חשוב לדעת? על כך במאמר זה.
הכירו את PMI
ה-Project Management Institute הינו מוסד ללא כוונת רווח אשר נוסד בארצות הברית, ומטרתו לספק הכשרות בתחום של ניהול פרויקטים. המוסד הוקם בשנות ה-60 על ידי מדענים ותעשיינים מובילים שעבדו בנאס"א. מטרות המכון, כפי שנוסחו ב-1975 (בתרגום חופשי) הינן "לטפח את ההכרה בצורך של מקצועיות בניהול פרויקטים; להקים פורום לחילופי רעיונות בתחום של ניהול פרויקטים; לתאם מחקרים אקדמיים בתחום; לפתח מונחים וטכניקות משותפות על מנת לשפר תקשורת בין מנהלי פרויקטים; לספק פלטפורמה וממשק בין משתמשים וספקים בתחומים של חומרה ותוכנה, ולספק קווים מנחים להוראה וקריירה בתחום של ניהול פרויקטים".
כיום המכון פועל ב-217 מדינות, עם קרוב ל-700,000 חברים, ו-14,000 מתנדבים הפעילים במכון עצמו. המכון עוסק ביצירת תקנים למנהלי פרויקטים, ביצוע מחקרים בתחום, פרסום מאמרים ומידע (למשל ה-PMBOK – Project Management Body of Knowledge) הזדמנויות לנטוורקינג, השתלמויות ועוד. החל משנות ה-80, מעניק המכון תעודת PMP (קיצור של Project Management Professional), שהפכה לתקן הרשמי של להסמכות בתחום של ניהול פרויקטים. ההנחה היא שמחזיקי תעודת PMP מוסמכים בניהול פרויקטים מורכבים בארגונים גדולים. למעשה, תעודת PMP נחשבת ליוקרתית מאוד, לאור דרישות הסף המחמירות לתוכנית (למשל הדרישה לניסיון ניהולי של מספר שנים לפחות), וכן הבחינות הקשות. מחזיקי תעודת PMP נהנים מיתרון בשוק העבודה.
השלוחה הישראלית של PMI
המכון פועל ב-217 מדינות ברחבי העולם כאמור, כאשר אחת המדינות הללו היא ישראל. השלוחה הישראלית הוקמה בשנות ה-90, בשאיפה לקדם את המקצוע של ניהול פרויקטים בישראל, והטמעת פרקטיקות מקצועיות במגוון ענפים ומגזרים במשק הישראלי. כמו ארגון האם, גם השלוחה הישראלית פועלת כעמותה, ומנוהלת על ידי מתנדבים. כיום עומד בראשות העמותה, משה יונה, המשמש כנשיא ומנכ"ל. העמותה פועלת בעיקר להנגשת ידע, ועורכת כנסים מעת לעת.
מעוניינים במידע על קורס ניהול פרויקטים של מכללת INT לחצו כאן