אם הגעתם לכאן, תחום הדאטה והנתונים וודאי זורם לכם בדם, כן… מדובר על קבוצת יחידי סגולה שפשוט מתענגים על ניתוחים סטטיסטיים ופיתוח כלים לסידור וארגון כמות מטורפת של נתונים ומידע. אז אם גם אתם מתעניינים בתחום ורוצים לדעת מהו ההבדל בין Data analyst ל- Data scientist, הכתבה הזאת תעשה לכם סדר.
עולם ה- Big Data בכמה מילים
לפני שנצלול להבדלים בין השניים, נסביר שככל שהעולם הטכנולוגי מתקדם, כך תחום ה- Big Data מתפתח פלאים והופך לאחד התחומים המאתגרים, כיוון שמידי יום נאספים נתונים ויש צורך לארגן ולסדר אותם בצורה שניתן יהיה לשלוף אותם במהירות, להציג אותם למקבלי ההחלטות וכך לקבל תובנות עסקיות. תפקידם של Data analyst ו- Data scientist הוא לאסוף את הנתונים הלו ולהציגם למקבלי ההחלטות בארגון, לפתח כלים ומערכות לסידור הנתונים, לדאוג לאחסון של המידע ובעיקר להתמודד עם האתגרים הרבים של עולם ה- Big Data.
מהו תפקידו של אנליסט נתונים ומהו תפקידו של מדען נתונים?
באופן כללי, שניהם עובדים עם נתונים, אך ההבדל המרכזי הוא שכל אחד מהם בוחן אותם מזווית שונה ועוסק עם היקף וכמות שונה. אנליסט נתונים עוסק יותר עם כמות קטנה של מידע ולרוב עם מידע הקיים בארגון במטרה לסייע לקבל החלטות עסקיות שישרתו את המטרות והיעדים. מדען נתונים, עוסק בהיקף רחב יותר של נתונים בצורה מרוכזת ותפקידו בין היתר לעבד את המידע באמצעות אלגוריתם ומודלים ולבצע ניתוחים שונים על מנת להתמקד באסטרטגיה העסקית של הארגון בו הוא עובד.
קצת על תפקידו של אנליסט נתונים
תפקידו של אנליסט נתונים לנתח נתונים מהמידע הקיים בארגון על מנת להפוך אותו לתובנות עסקיות המעניקות ערך עסקי לקידום הארגון ושיפור משמעותי של הרווחיות, המגמות ותהליכי העבודה. את המידע עליו להציג בצורה מזמינה באמצעות גרפים וטבלאות המציגים בצורה ברורה את המידע והתובנות שהושגו.
אנליסט נתונים יוכל להשתלב בעיקר בארגונים בינוניים-גדולים ולאחרונה גם בארגונים קטנים ובעיקר מהתחומים הבאים: פיננסיים, בריאות, נסיעות ובארגונים הצורכים נתונים מיידיים וזקוקים לבצע בהם שימוש לצורך קבלת החלטות מהירות.
המיומנויות הנדרשות מאנליסט נתונים הוא ידע בשפות תכנות ספציפיות, כישורים סטטיסטיים, לדעת לנתח נתונים על ידי כלים ייעודיים על מנת להפוך אותם לתובנות עסקיות שמייצרות רווחיות לארגונים.
קצת על תפקידו של מדען נתונים
מדען נתונים עוסק בעיקר באסטרטגיה העסקית של הארגון, בתחום הטכנולוגי כאשר ישנה כמות גדולה מאוד של נתונים (Big Data) שיש לארגן, לאחסן ולשלוף ביעילות בעת הצורך ובעיקר לחקור. הוא משתמש בכלים מורכבים יותר ביחס לאנליסט נתונים כמו שפות תכנות לבניית כלים, בינה מלאכותית (BI), באלגוריתמים של Machine Learning ועוד.
מדען נתונים יוכל להשתלב בעיקר בחברות וארגונים מתחום האינטרנט, האיקומרס והשיווק הדיגיטלי ותחומים שבהם אוספים מידע רב על משתמשים על מנת להתאים להם מוצרים או קמפיינים ייעודיים שיגדילו את הרווחיות, ויאפשרו להגיע לקהל היעד המדויק של המוצר או השירות.
המיומנויות הנדרשות ממדעני נתונים הן בעיקר כישורים מתמטיים, סטטיסטיים ויכולת לעבוד עם כמות גדולה של מידע. בין היתר, עליהם לדעת שפות תכנות שונות, לדעת לכתוב אלגוריתמים, לבנות מודלים ושאילתות, לארגון ואחסון את המידע בדרך הטובה ביותר. חשוב להבין שאת המידע הזה עליהם להציג בצורה מרשימה לפי חתכים שונים על מנת שמנהלי הארגון יוכלו לקבל החלטות ולבצע פעולות שיווק שונות.
לייעוץ וקבלת מידע נוסף על הקורסים שלנו, השאירו כאן פרטים >