ליצירת קשר
whatsapp
לימודי הייטק ב-INT LIVE
טלפון

מה זה VMware?

vmware

מי מכם שמתעתד ללמוד תכנות, בוודאי יכיר וישתמש ב-VMware, חברה חלוצה בתחום של וירטואליזציה, ולה מוצר בכל תחום אפשרי הקשור לוירטואליזציה, ובפרט בתחום של שרתים וירטואליים. VMware בעצם מציעה פתרון ליצירה, ניהול ותפעול "חווה" של שרתים וירטואליים, הפועלים על חומרה פיזית.

בתור החברה הראשונה שיצרה את הפתרון הזה של שרתים וירטואליים, חברת VMware הפכה שם נרדף לווירטואליזציה, ומחזיקה בחלק הארי של השוק כיום. למה מדובר בפתרון כל כך מוצלח? הנה כמה דברים שכדאי שתכירו על VMware.

הסבר מורחב על VMware

מושג מפתח בעולם של תשתיות מחשוב ודבאופס הוא וירטואליזציה. המשמעות של וירטואליזציה היא הרצת תוכנה מסוימת ללא דרישות החומרה הנחוצות כביכול להפעלתה; במקום להחזיק ברכיבי החומרה הדרושים בפועל, אנו משתשים בשכבת תוכנה מסוימת המדמה את קיומם של רכיבי החומרה, מה שמאפשר לנו לוותר או לצמצם את הרכישה והשימוש באותם רכיבי חומרה. אם ננסח זאת במילים פשוטות יותר, וירטואליזציה מאפשרת להפעיל מערכות הפעלה המתאימות למחשב X, תוך שימוש במחשב Y בלבד. למשל, ניתן להפעיל מערכת של אפל (iOS) על מחשב PC, מבלי לרכוש מקבוק. מכאן ניתן להבין שנוצר חיסכון, באמצעות הפחתת הצורך לרכוש מחשב כזה או אחר. כמו כן, יתרון בולט נוסף של וירטואליזציה הוא היכולת לנהל ולהרחיב את התשתיות בקלות, עם פחות זמן השבתה ועם שיפור משמעותי בנושא של אבטחת מידע.

חברת VMware היא חלוצה בתחום של וירטואליזציה, והפכה ממש שם נרדף לטכנולוגיה זו. כבר בסוף שנות ה-90, VMware הייתה מהחברות הראשונות שהציגו יכולת להפעיל מספר מערכות על אותו שרת. ובכך שינתה את האופן שבו ארגונים מתייחסים לתשתיות ה-IT שלהם. הטכנולוגיות של VMware אפשרו חלוקה אפקטיבית של משאבי המחשב ל"יחידות" נפרדות, שניתן לנהל ולהקצות מחדש בהתאם לצרכי הארגון. הגדולה של VMware היא בתחום השרתים הווירטואליים: הפתרונות של VMware אפשרו לנצל ביעילות גבוהה יותר את משאבי החומרה הפיזית של שרתים, ובכך להגדיל את הסקיילביליות של עולם התוכנה המודרני, על ידי יצירת שרתים וירטואליים או קונטיינרים וירטואליים. שרתים אלו יכולים לשמש לצרכי פיתוח, אך גם כמסדי נתונים. ה-vCenter (מוצר הדגל), מאפשר לנהל את הזיכרון של השרתים הללו בצורה יעילה.

בנוסף, עם מוצרים נוספים כמו VMware Workstation ו-vSphere, החברה הפכה את ניהול השרתים הווירטואליים לנוח ואינטואיטיבי. ההובלה של VMware בתחום גם כיום (מחזיקה בערך 80% מהשוק) נמשכת בזכות הרחבת הפתרונות שלה לתחומים כמו רשתות וירטואליות (NSX), אחסון וירטואלי (vSAN) ועוד.

היתרונות של VMware

מלבד הראשוניות של VMware בשוק, לחברה ישנם ממספר יתרונות על פני החלופות. ראשית, ה-vCenter (תוכנת הדגל כאמור) נחשבת אמינה ובעלת ביצועים טובים בסביבת עבודה אינטנסיבית, ומאפשרת ניהול מוצלח של כל הסביבה הווירטואלית. היא מאפשרת ניהול ותחזוקה של מספר שרתים ומכונות וירטואליות ממרכז שליטה אחד.כמו כן, VMware משתלבת בצורה חלקה עם שירותי ענן ציבוריים (למשל Amazon AWS, Microsoft Azure ו-Google Cloud), המהווים כיום חלק בלתי נפרד מסביבת הפיתוח המודרנית.

כמו כן, בהיותה חברה ותיקה, ל-VMware יש קהילה ומערכת אקולוגית רחבה של מפתחים, שותפים ומשתמשים שמספקים תמיכה, תיעוד ומשאבים. זאת, בנוסף לתמיכה הרשמית, מהווה יתרון משמעותי בארגונים שמחפשים פתרון אמין עם תמיכה טכנית רחבה וגישה למשאבים ומידע.

רוצים לשמוע על קורס ה Devops שלנו? לחצו כאן

לקביעת שיחת ייעוץ חינם

    שיחה עם נציג

    דילוג לתוכן