בעידן המרשתת עוברים בכל רגע מיליארדי נתונים במהירות האור. החשיבות של זרימת המידע היא משהו שלא ניתן להפריז בו, ולכן חברות ההייטק מחויבות להצטייד בצוותי אבטחת מידע (NOC) מהשורה הראשונה, זאת על מנת לאתר מפגעים ופרצות אבטחה שיכולים להביא לנזקים יקרים וכואבים. אחד התפקידים הנחשקים והמתגמלים ביותר בתחום, הוא אנליסט אבטחת מערכות (Network Security Analyst), תפקיד מאתגר ומשתלם, שאף מאפשר אפיקי ההתקדמות רבים. אז מהם תחומי האחריות של אנליסט אבטחת מערכות? מהו השכר הממוצע בשוק ולאן אפשר להתפתח? ריכזנו עבורכם את כל המידע הנחוץ, שיעזור לכם להחליט האם לצאת לדרך חדשה בתור אנליסט אבטחת מערכות.
מהו אנליסט אבטחת מערכות?
אנליסט הוא אדם העוסק בניתוח והערכת נתונים מסוגים שונים, על מנת להגיע למסקנות והמלצות חשובות עבור הארגון בו הוא מועסק. אנליסט אבטחת מערכות נחשב לאחד מתפקידי המפתח המשמעותיים במרכז הניטור של החברה, כחלק מתפקידו הוא אחראי על הגנת מערכות המידע של הארגון וזיהוי סכנות אבטחה המצויות מחוץ לארגון. אנליסט אבטחת מערכות (Network Security Analyst) מנטר, מאתר ומפענח איומי אבטחה פוטנציאליים ואפשרויות חדירה למערכות מידע; בנוסף הוא אמון על כלי ההגנה וטכנולוגיות אבטחת המידע של הארגון.
מהן הדרישות לעבודה בתור Network Security Analyst?
בכדי להתקבל למשרת אנליסט אבטחת מערכות, צריך בראש ובראשונה להיות בעלי הסמכה רלוונטית בתחום, כמו למשל בוגרי קורס סייבר של מכללת INT. דרישות נוספות הינן ידע בטכניקות וכלי תקיפה, היכרות טובה עם מוצרי אבטחת מידע (כמו למשל FIREWALL, IPS, WAF, אנטי וירוס, SIEM ועוד). בנוסף, חייבים בקיאות בפרוטוקולי התקשורת השונים (HTTP, HTTPS, TCP-IP, SSH). מעבר לכל אלו, ניסיון בעבודה עם מערכות ה-SIEM, ידע מעמיק בפיתוח קוד ורקע בטיפול באירועי אבטחה שונים מהווים כיתרון משמעותי עבור מועמדים המעוניינים להתקבל לתפקיד.
מהו השכר של אנליסט אבטחת מערכות?
לאחר קורס סייבר מקיף של מכללת INT וקבלת ההסמכה, ניתן להשתלב בתפקיד ראשוני בהייטק בתור Network Security Analyst, ככל ששנות הוותק עולות כך גם השכר החודשי בהתאם. עבור מועמדים ללא ניסיון, השכר החודשי הממוצע יכול לנוע בין 12,000 ל-15,000 שקלים. לאחר שנתיים של ניסיון, ניתן להגיע לרמה של "מומחה אנליסט אבטחת מערכות" ולהגיע לשכר ממוצע של בין 15,000 ל-20,000 שקלים בחודש. בהמשך, לאחר כ-5 שנות ניסיון בממוצע, ניתן להגיע לתפקיד ראש צוות "אנליסטים מערכות מידע" ולהשתכר בכ-25,000 עד 30,000 שקלים בחודש, במיוחד כאשר מדובר בתפקידים בכירים בחברות גדולות.
לאילו תפקידים ניתן להתפתח בהמשך הדרך?
לאחר מספר שנות ניסיון כ-Network Security Analyst, ישנן מספר רמות ותפקידי מפתח אליהם ניתן להתקדם. אותן "רמות" נקראות "Tiers", כאשר TIER 1 נחשבת לרמה ההתחלתית בשרשרת תפקידי ה-NOC ו-TIRE 3 נחשבת למתקדמת ביותר, אחת לפני תפקיד מנהל מרכז הניטור. ה-Network Security Analyst נחשב לתפקיד ב-TIER 1, אחריו ניתן להתקדם ל-TIER 2 בתור Incident Responder ולאחר מכן ל-TIER 3 בתור Hunter Network. תפקידים אלו כוללים אחריות רבה בתחום ה-IR ומאפשרים להתקדם לתפקידי פורנזיקה כמו Threat Hunting או Malware Analyst. בנוסף, תפקיד אנליסט אבטחת מערכות מאפשר להתקדם לתפקידים נוספים ומגוונים, כמו יישום הגנת סייבר בארגון או מומחה בדיקות חדירות.
לסיכום, מדובר בתפקיד משמעותי ומתגמל בתחום ההייטק, אשר מבטיח עבודה מרתקת ומגוונת לצד אפיקי התקדמות משמעותיים. את ההכשרה המקיפה ניתן לרכוש בתוך מספר חודשים בקורס הסייבר של מכללת INT, ולהתנסות במגוון הכלים והפרקטיקות הנחוצים כדי להשתלב בחברות וארגונים בתור Network Security Analyst.