תפקידי סייבר בצה"ל, במשטרה, במוסד או בשב"כ מבוקשים מאוד, ומהווים את קו ההגנה על מגוון מערכות תפקודיות של המדינה ובעיקר שמירה מפני פריצות, איומים וכו'. יחידות אלה נחשבות למובחרות מאוד וסופר מאתגרות, מה שהופך אותן למבוקשות מאוד. אם גם אתם חושקים להתקבל ליחידות הללו, הכתבה הזאת בשבילכם. הבאנו בפניכם את כל המידע על יחידות הסייבר, כדי שתגיעו מוכנים!
יחידות סייבר בצה"ל
ישנם יחידות סייבר מובחרות בצה"ל, שתפקידם בין היתר לשמור על רציפות תפקודית של כלל המערכות של צה"ל, כולל פיתוח כלים וטיפול באירועי סייבר שונים ברשתות סייבר, כולל סיכול אירועי חדירה, חקירות סייבר ומגוון רחב של מבצעים. המתקבלים ליחידות (לאחר כמה שלבים עליהם נפרט מיד), יעברו קורס סייבר על חשבון צה"ל וישובצו בזרועות השונות כדוגמת 8,200, ממר"ם וכו'.
מהם תנאי הקבלה ליחידת הסייבר?
תנאי הקבלה הם פרופיל 25 ומעלה, דפ"ר 70 ומעלה, כאשר התפקיד כרוך בחתימה של שנתיים קבע. אין צורך בידע קודם, אלה יש לעבור מיונים קדם צבאיים וסיווג ביטחוני.
מה כולל המסלול של יחידות סייבר בצה"ל?
- טירונות 02.
- הכשרה של 16 שבועות במתכונת קד"ץ.
- קורס הכשרה הנוגע בתחומי הסייבר השונים כדוגמת חומרת מחשב, לימוד על מערכות הפעלה, פיתוח, הצפנה, חקירת מערכות ופיתוח כלי הגנה.
יחידות סייבר במשטרה
יחידת הסייבר הארצית של משטרת ישראל ממוקמת בלהב 433 ומובילה את הלחימה בפשיעה במרחב הקיברנטי ואמונה על חקירות עבירות מחשב, עבירות הקשורות לתשתיות לאומיות ומוסדות פיננסים, סחיטה ואיומים ועוד. היחידה גם חוקרת עבירות המשפיעות על ביטחון תושבי מדינת ישראל, כדוגמת פדופיליה, איומים מצד האקרים, Phishing, גניבות מידע ועבירות סחיטה ואיומים.
מי יכול להתגייס ליחידה?
משטרת ישראל מגייסת ליחידת הסייבר בעיקר אנשי טכנולוגיה, מו"פ ויוצאי יחידות מודיעיניות מגופי הביטחון השונים. המתקבלים לתפקידים השונים יעסקו בחקירות ופיתוח כלים לצורך עבודת היחידה ובעיקר הגנה מול תקיפה.
תהליך הגיוס למשטרה:
- יום מיון הכולל מבחני התאמה וראיון אישי.
- מרכז הערכה הכולל גם בוחן כושר מבצעי.
- שיחת התאמה תעסוקתית במרכז יחב"מ.
- תחקיר בטחוני.
- גיוס ליחידה.
יחידות סייבר במוסד ובשב"כ
יחידות הסייבר במוסד ובשב"כ יושבות תחת אגף טכנולוגיות מערכות המידע, והן אמונות על פיתוח מערכות ותשתיות הגנה בתחום הטכנולוגי המודיעיני והמבצעי. יחידות אלה מקדמות פרויקטים מגוונים בתחום, תוך שימוש בטכנולוגיה המתקדמת ביותר כדוגמת בתחומי Machine Learning ואלגוריתמים מתחום ה- Deep Neural Networks. מטרת היחידה לזהות טכנולוגיות חדשות ולפתח כלים ייעודיים לטובת אנשי המודיעין והמבצעים השונים של ארגונים אלו.
מי יכול להתקבל ליחידות אלו?
בשיטוט קצר באתר של השב"כ ניתן למצוא מגוון רחב של משרות סייבר מאתגרות, כאשר לכל תפקיד תנאי קבלה ייחודיים משלו. מועמדים יעברו ראיונות מקיפים ותחקירים ביטחוניים על מנת להתקבל לתפקידים הרצויים. כמובן שישנה עדיפות לאנשי טכנולוגיה, לבוגרי קורסים בתחום ויוצאי יחידות מודיעיניות מגופי הביטחון השונים.
רוצים ללמוד את תחום הסייבר כדי שתוכלו להגיש מועמדות לאחת מאותן יחידות? לחצו כאן!