מתקפות סייבר בארץ ובעולם הפכו לכלי מלחמתי בזירה העסקית והביטחונית, ואנשי סייבר הגנתי והתקפי הם מהמבוקשים ביותר בעולם ההייטק ובסקטורים השונים. לימודי סייבר עוסקים באבטחת מידע ומעניקים את הידע והכלים לאחד המקצועות המרתקים, המאתגרים והרווחיים ביותר. רגע לפני שאתם מתחילים ללמוד, לפניכם לימודי סייבר שכדאי ליישם כדי להירשם לקורס המתאים לכם ביותר.
בחרו במכללה עם המלצות בתחום הספציפי אותו אתם רוצים ללמוד
בדומה לאוניברסיטאות, המכללה יכולה להיות מצוינת, אך דווקא פחות מצטיינת בתחום אותו אתם רוצים ללמוד, כדאי לוודא שחוץ מהמלצות למוסד הלימודי, יש גם המלצות לתחום הספציפי אותו אתם רוצים ללמוד במכללה, ושיש הוכחות לכך שמדובר בפקולטה או במחלקה שהיא מהטובות בתחום בארץ, או לפחות באזור המגורים שלכם.
לפחות 300 שעות לימוד
קורס סייבר הוא קורס משמעותי שעתיד להוציא אתכם עם כלים פרקטיים וידע נרחב. מומלץ לבחור בקורס שמעניק לכם לפחות 300 שעות לימוד אקדמיות. הדגש הוא על שעות לימוד אקדמיות, מכיוון שישנן שעות לימוד נוספות שהן לימוד עצמאי ועבודה על פרויקטים, וחשוב שהן לא יהיו מסך שעות הלימוד האקדמיות. לדוגמה, 300 שעות לימוד אקדמיות + 100 שעות לימוד עצמאי.
בחרו קורס שמשלב עבודה מעשית
עולם הסייבר הוא עולם מעשי שדורש כל הזמן חושים מחודדים וביצוע של פעולות, ולכן קורס סייבר טוב הוא כזה שכולל התנסות מעשית בתרגילים וסימולציות. מומלץ לבחור בקורס שמשלב במסלול שלו ניסיון מעשי, לדוגמה במסגרת האקתון, בו אתם מתרגלים מתקפות סייבר בחמ"ל אמיתי.
מי הם המרצים?
בניגוד למקצועות בתחומים הומאניים ואחרים, בהם מספיק תואר ד"ר כדי להיות מרצה, בתחום ההייטק אתם חייבים, אבל פשוט חייבים, שהמרצים שלכם יהיו מנוסים גם בעולם המעשה. כשאתם מחפשים לימודי סייבר המלצות, כדי לבדוק שהקורס מועבר ע ידי סגל מרצים שיש לו ניסיון לא רק בהעברת החומר, אלא גם בעבודה יום-יומית בתעשיית ההייטק.
הכנה למבחני הסמכה בינלאומיים
מקצוע הסייבר הוא מקצועי בינלאומי, ואחד מהנחשקים ביותר שיש. בדקו האם הקורס מכין אתכם למבחני הסמכה בינלאומיים כדוגמת הסמכה Security+ של חברת CompTIA והסמכת CHE של חברת EC-Council, או לכל הפחות האם הסילבוס של הקורס נותן לכם מענה למבחנים אלה. לימודי סייבר שלא כוללים הכנה למבחנים בינלאומיים הם פספוס אדיר, ולא רק בגלל האפשרות לעבור לעבוד מעבר לים, אלא לכל שיתוף פעולה בינלאומי שיזדמן לכם במסגרת התפקיד.
שוחחו עם בוגר של הקורס
אל תסתפקו בהמלצות שמצאתם באינטרנט. ניתן ואף מומלץ לשוחח עם בוגר של הקורס כדי לשמוע ממנו לא רק על טיב הקורס אלא על אפשרויות התעסוקה שאחריו, ועל האופן בו מעסיקים מסתכלים על בוגרי הקורס של המכללה. עדיף כמובן לא להסתפק בשיחה עם בוגר אחד, כדי שלא ליפול על מישהו שהוא יוצא דופן לכאן או לכאן.
בצעו השוואה בין הסילבוסים
בצעו השוואה בין הסילבוסים של הקורסים השונים לסילבוס של הקורס שמעניין אתכם על מנת לוודא שבקורס שלכם לא חסר מידע קריטי. תחומים שחשוב שיכללו בקורס סייבר הם שפות תכנות, מערכות הפעלה, לימוד מעמיק של סייבר הגנתי וסייבר התקפי, לימוד מעמיק של עקרונות הצפנה ושיטות הסתרת מידע ועוד.
סיוע באיתור עבודה
אמנם זה לא מאסט, אך חלק ממוסדות הלימוד מסייעים לאחר הלימודים בהשמה, גם אם הם לא מתחייבים לכם למשרה. לכן במעמד ההתעניינות כדאי לשאול האם המכללה יכולה לסייע, ואם כן, באיזה דרך היא עושה את זה. בנוסף, ניתן תמיד לשאול לאילו תפקידי מפתח בתחום הסייבר בוגרים של המכללה הגיעו.
אל תוותרו על פרויקט גמר
הכרחי לבחור בקורס שמצריך מכם לעשות פרויקט גמר, ולא מומלץ לוותר עליו, גם אם זה כרוך בעבודה ממושכת ובהשקעה. פרויקט הגמר מהווה תוצר אותו אתם יכולים להציג בתהליך קבלת עבודה עם סיום הקורס, והוא נחשב לחלק מתיק העבודות. בנוסף, לא יזיק להתמקצע כמה שיותר, כדי להכין את עצמכם לעולם האמיתי.
סיקרנו אתכם? אז אל תשארו במתח! הכנסו לפרטים נוספים על קורס Cyber Pro