כל יישום שנמצא בתחילת דרכו במעבדת המחשבים עובר בדיקות שונות כדי להבטיח חוזק, איכות ומענה על הדרישות של הלקוח. אחת הבדיקות החשובות היא בדיקה שנועדה לאתר מראש חולשות בתחום האבטחה ולזהות את הפגמים הללו כבר בשלבי הפיתוח הראשונים. בדיקת SAST היא הבדיקה שאתם חייבים להכיר: למי היא מתאימה, במה היא מסייעת ומהם היתרונות שלה לעומת שיטות בדיקות אחרות?
מה זה SATS?
SAST, ובהרחבה Static Application Security Testing, זוהי בדיקת אבטחה שמנתחת את קוד המקור / קוד הבתים / הקוד הבינארי של היישום על מנת לאתר פרצות וחולשות אבטחה. הבדיקה מאפשרת למפתחים לתקן את בעיות האבטחה בשלבים מוקדים מאוד של הפרויקט, עוד לפני פריסת היישום, וכתוצאה מכך להפחית את הסיכון לפריצות, לצמצם בהוצאות כספיות ולחסוך זמן.
למה בדיקת SAST משמשת?
בעולם שבו מידע הוא חזות הכל, הגנה על מידע באמצעות ממתקפות סייבר הינה קריטית לכל ארגון. תפקיד ה-System Security Analyst הינו תפקיד מפתח בשמירה על תשתיות דיגיטליות מפני איומי סייבר. במאמר זה נסביר מהו תפקיד זה, מהן הדרישות להגיע לתפקיד, מהו ממוצע השכר ואילו אפשרויות קידום קריירה זמינות.
מהו תפקיד ה-System Security Analyst?
תפקיד System Security Analyst אחראי לזיהוי ותיקון בעיות במערכות האבטחה של הארגון. בעלי מקצוע אלו מבצעים משימות שונות, כדי להבטיח שהמערכות הארגוניות יהיו מוגנות מפני איומים סייבר:
- ניטור תשתיות האבטחה באופן רציף על מנת לזהות פעילויות חשודות ופריצות פוטנציאליות.
- הם מבצעים בדיקות חדירה על מערכות, יישומים ורשתות לאיתור פגיעותיו, ומעריכים את הסיכונים על מנת להמליץ על פתרונות שימנעו התקפות סייבר.
- אחראים לתגובה מהירה לאירועי אבטחה, ניתוח הסיבות השורשיות והפחתת הנזק שנגרם במתקפת סייבר.
- יצירת דוחות מפורטים על מצב המערכת ואירועי אבטחה, המשמשים את מנהלי ה-IT והמנהלים לקבלת החלטות מושכלות.
- מפתחים תוכניות הדרכה והעלאת המודעות לאבטחה בקרב העובדים ומשתפים פעולה עם ספקים, חיצוניים להבטחת עמידה בתקני האבטחה של הארגון (כחלק ממערך הסייבר).
הדרישות לתפקיד System Security Analyst
דרישות התפקיד משתנות בהתאם לצרכי הארגון. אולם באופן כללי ניתן לומר שכדי להיות System Security Analyst, נדרשת היכרות מעמיקה עם עולם הסייבר.
הסמכות אלו מסמיכות את המומחים בשימוש חוקי בטכניקות של האקרים, כדי לשפר את אבטחת הארגון, מספקות מיומנויות בסיסיות באבטחת רשתות נותנות ידע ומיומנויות באבטחת מידע ברמה גבוהה. מלבד אסמכתאות, נדרשת גם הבנה מעמיקה בטכנולוגיות אבטחה, מדיניות ופרוטוקולים, וכן ניסיון מעשי בתגובת לאירועי אבטחה וביצוע בדיקות חדירה. מיומנויות טכניות חשובות כוללות אתיקה בהאקינג, זיהוי חדירות, תגובה לאירועים, ניתוח מתקפות (והסקת מסקנות אופרטיביות בעקבות הניתוח) ועוד.
שכר ואופק קידום
מדובר בתפקיד יחסית ראשוני בתחום הסייבר. עם זאת, שכרו של System Security Analyst מתחיל לרוב ב-15,000 שקל בחברות בינוניות ומעלה, ומגיע ללמעלה מ-20,000 תוך צבירה של ניסיון לא רב בתפקיד.
מבחינת המשך הקריירה בתחום, אנשי System Security Analyst יכולים להתקדם לתפקידים בכירים יותר במגוון תחומים. ניתן לפתח את הקריירה לתפקידים כמו יועץ אבטחה, אדריכל אבטחה ומהנדס אבטחה. יועץ אבטחה מספק ייעוץ לארגונים בנושאי אבטחה ומפתח פתרונות מותאמים אישית. אדריכל אבטחה מתכנן ומיישם מערכות אבטחה מורכבות. מהנדס אבטחה אחראי על פיתוח ותחזוקת פתרונות אבטחה טכניים. עם הזמן והניסיון, ניתן להתקדם לתפקידים ניהוליים כמו מנהל אבטחת מידע (CISO) או מנהל מחלקת אבטחה. תפקידים אלו כוללים אחריות כוללת על כל היבטי האבטחה בארגון. תפקידי קידום נוספים כוללים מומחה מערכות מידע, בעל מקצוע בכיר ואפילו משרות ניהוליות בתחום הטכנולוגיה והאבטחה.
תפקיד ה-System Security Analyst הוא קריטי בהגנה על תשתיות דיגיטליות ומציע נתיב קריירה עם אפשרויות קידום רבות ושכר תחרותי. עם השכלה מתאימה, מיומנויות טכניות וניסיון מעשי, ניתן לבנות קריירה מצליחה בתחום אבטחת סייבר. תפקיד זה משלב מגוון רחב של משימות ומאפשר הזדמנויות רבות להתקדמות מקצועית ולהתפתחות אישית.