חולמים לעסוק יום יום במידע ונתונים? לנתח מיליארדי פיסות מידע, לסדר אותם בטבלאות ולהציג את המידע לגורמים בכירים בארגונים? מסתבר שהיום אין צורך לצאת מהבית כדי ללמוד מקצוע מבוקש, אלא תוכלו ללמוד דאטה אנליסט אונליין בפיג׳מה מהבית! במאמר שלפניכם נלמד מה זה Power BI, מה ההבדל בינו לבין האלטרנטיבות הקיימות וכיצד הוא הפך את עבודתו של איש הנתונים להרבה יותר נוחה ויעילה.
תפקידו של דאטה אנליסט
אז זה הזמן להכיר את התחום הבא בעולם ההייטק, זה שמתפתח בקצב מהיר והפך לאחד המקצועות המבוקשים בשוק – דאטה אנליסט. תפקידו של אנליסט מאתגר מאוד ובין היתר עליו להיות סוג של מתווך בין הצד הטכנולוגי לעסקי ולעבוד עם מאגרי נתונים והמידע הקיים בארגונים. המטרה היא שיוכלו מנהלי הארגון להפיק מהמידע תובנות עסקיות ולקבל החלטות קריטיות שונות בארגון. המידע נאסף ממגוון מקורות על המשתמשים ופעולות שונות כמו מרשתות חברתיות, אתרי אינטרנט, אפליקציות, פלטפורמות ועוד.
לימודי דאטה אנליסט אונליין יפתחו בפניכם עולם שלם של הזדמנויות לפיתוח קריירה מצליחה בתחום ההייטק והשתלבות בארגונים גדולים העוסקים בתחום הדאטה והנתונים, כמו חברות פיננסיות, מתחום הטכנולוגיות הרפואיות, חברות ביטוח, ארגונים ממשלתיים, בתי חולים, חברות לייעוץ עסקי, ביג דאטה ועוד.
לומדים ב- LIVE את המקצוע המבוקש בהייטק!
בין אם אתם עוסקים בביג דאטה ובין אם אתם סתם מארגנים מלאי בחנות קטנה, כנראה שאתם משתמשים באקסל לארגון הנתונים. עם זאת, בשנים האחרונות ישנה מעין אלטרנטיבה לאקסל, שהופכת יותר ויותר פופולרית ורווחת בשימוש בארגונים: Power BI. מדובר בפלטפורמה מבית מיקרוסופט שנועדה לייעל ולפשט את התחום המכונה בינה עסקית. כיום יותר ויותר ארגונים מאמצים את השימוש ב-Power BI, ונראה שאין אפשרות כיום לעבוד בביג דאטה מבלי להיות לפחות מודעים אליה וליתרונותיה.
אז מה זה Power BI, ומה ההבדלים בינה לבין אקסל או גוגל ספרדשיט? כל מה שחשוב לדעת.
מה זה Power BI
ארגונים גדולים היום מנהלים המון נתונים במערכות ה-CRM או ה-ERP שלהם. המערכות הללו מאפשרות קשרי לקוחות טובים או ניהול משאבים חכם, ובעיקר קולטות המון נתונים (דאטה), ומאפשרות לסדר את הנתונים הללו בבסיסי נתונים מסוימים. אולם מה שהמערכות האלה לא עושות, הוא לספק תובנות עסקיות לשימושם של מקבלי ההחלטות: כדי באמת לקחת החלטות עסקיות על בסיס הנתונים הרבים, אנליסטים עסקיים או מנהלים משתמשים בנתוני מערכות המידע, שמים אותם באקסל ומתחילים "לערבב", עד שהם מגיעים למסקנות חכמות בדבר החלטות נדרשות.
ה-Power BI מבית מיקרוסופט נועד לפתור את המצב הזה. Power BI היא פלטפורמה ולא תוכנה כמו אקבסל (כלומר היא גמישה יותר ונועדה להשתנות כל הזמן). הכלי הושק לראשונה בשנת 2013 כדי לתת מענה משופר במקומות בהם האקסל לא מצליחה לספק את הסחורה בעקבות ההתפתחות של עולם הנתונים והבינה העסקית. ה-Power BI יצרה פתרון נוח עבור הפקת תובנות עסקיות, וכן אפשרה לשתף את התובנות הללו ביעילות ונוחות: Power BI ממחישה מגמות עבור מקבלי ההחלטות בצורה ויזואלית, מה שמקל עליהם להסיק מסקנות על בסיס הנתונים.
כאן טמון בעצם אחד היתרונות של Power BI: בפשטות ובנוחות שלה. הפלטפורמה לא מיועדת למתכנתים, אלא לאנשים לאו-דווקא טכנולוגיים אשר מתעסקים בנתונים, ועובדים הרבה עם אקסל. ה-Power BI מספק להם אלטרנטיבה, המאפשרת להם לראות ולנתח המון נתונים בצורה פשוטה. מערכת ה-Power BI בעצם מתחברת למערכות הקיימות (למשל מערכות CRM), ושואבת מהן נתונים בזמן אמת. כלומר, לא צריך לייצא או לייבא נתונים ל-Power BI; הם פשוט שם, בזמן אמת.
יתרון נוסף הוא הזמינות והגמישות התפעולית שלה: ה-Power BI זמינה לנו דרך הנייד בכל מקום שנהיה, וכן אנו יכולים להגדיר לעצמנו התראות שיקפצו כאשר אירועים סטטיסטיים כאלה ואחרים יתרחשו.
היכולות של פלטפורמת Power BI
- איסוף של מידע/נתונים ממספר מקורות מידע במקביל
- הרצה של דוחות המתבססים על נתונים קיימים
- הצגת הנתונים באופן ידידותי וברור לכל משתמש
- אופציית שיתוף נתונים עם אנשי צוות נוספים אשר עובדים על המידע או קוראים בו
- חיזוי של מגמות באופן המבוסס על הנתונים הקיימים במערכת
מהם היתרונות בשימוש ב–Power BI?
לאחר שהבנו מה זה Power BI, אפשר להרחיב על היתרונות של המערכת.
- הגנה חזקה על הנתונים – Power BI מספק גיבוי איכותי לנתונים ומבטיח שהם יהיו מוגנים מפני כשלי חומרה שגורמים לאובדן, וכן מפני מחיקה בשוגג וכו'
- טיוב נתונים פשוט ונוח – ב- Power BIישנה האפשרות לטיוב נתונים אוטומטי לאחר פעם אחת של עבודה מצד המשתמש, חיסכון משמעותי בזמן ובטעויות אנוש
- התממשקות למגוון מערכות – Power BI יודע להתחבר למערכות הקיימות בעסק שלכם ולמשוך מהן את הנתונים ללא עבודה מצדכם. הפונקציה אמנם אינה מאפשרת לעבוד על הנתונים שנמשכו אך מאפשרת לאיש הנתונים לראות אותם באופן בהיר, ברור ומרוכז
- שחזור נתונים – אם הנתונים שלכם הותקפו במסגרת מתקפת סייבר או אפילו אסון טבע, Power BI מסייע בשחזור הנתונים והבטחת המשכיות עסקית
- מערכת שגדלה עם העסק ונתונים בהתאמה אישית – Power BI גדל יחד עם העסק שלך, וניתן להתאים אותו כך שיענה על הדרישות הספציפיות בכל פעם שעולים שלב
- גישה רציפה לאינטרנט – Power BI מבטיח גישה רציפה לאינטרנט על ידי מתן גיבוי לקישוריות. זה קריטי לעסקים המסתמכים על האינטרנט לצורך הפעילות שלהם
- ידידותיות – קלות ונוחות שימוש הוא פקטור משמעותי, ואכן Power BI ידידותי לשתמש, נוסף על ויזואליות נעימה וחיה
- אפשרות ניהול מרחוק – המערכת מציעה יכולות ניהול מרחוק, מה שמאפשר לצוותי IT לנטר ולנהל גיבויים וקישוריות לאינטרנט מכל מקום
ההבדל בין אקסל לבין Power BI
אקסל ו-Power BI שונות אחת מהשנייה, ובמובן מסוים מיועדות לדברים שונים. למשל, באמצעות אקסל אפשר לארגן המון מידע, אך גם לבצע בה כל מיני חישובים ושתילת פונקציות מתמטיות מתקדמות בצורה אוטומטית. מנגד, Power BI עושה משהו מעט אחר, קרי להמחיש לנו את הנתונים בצורה ידידותית, חכמה ונוחה, וזאת לשם חילוץ תובנות עסקיות בקלות ושיתופן עם אחרים. בכל הנוגע לבינה עסקית, היתרון הוא של Power BI.
כמו כן, ישנם יתרונות נוספים. למשל, מי מאיתנו שעובד עם אקסל בארגון המידע, יודע שבכל פעם שמישהו מבקש מאיתנו דו"ח מתוך הנתונים, אנחנו צריכים ליצור את הדו"ח הזה. לעומת זאת ב-Power BI, באמצעות פונקציה בשם Power Query, ניתן להגדיר לעצמנו איסוף נתונים שיטתי בטווחי זמן מוגדרים, מבלי שנצטרך לארגן הנתונים בדו"ח בכל פעם מחדש.
יתרון נוסף של Power BI לעומת אקסל, הוא ביכולת שלה להתמודד עם כמויות גדולות מאוד של מידע ושל מקורות מידע המחוברים אליה. קיבולת החיבוריות של אקסל היא נמוכה ביחס אליה. בנוסף, ל-Power BI ישנן יכולות עיבוד חזקות יותר לעומת אלו של אקסל. כמו כן, מבחינת ממשק תפעולי, Power BI לוקחת ובגדול, עם ממשק נאה יותר ויזואלית ויכולות להציג נתונים בצורה יפה ומרשימה.
בעולם של בינה עסקית מפותחת, הגיע הזמן לעבור לפלטפורמה הטובה ביותר
אז מה זה Power BI אנחנו מאמינים שהצלחתם להבין, וכך גם את החשיבות שלו ככלי משמעותי בתחום הבינה העסקית. כי לדעת לאסוף את הנתונים ולראות אותם מול העיניים זה רק שלב אחד של העבודה, החלק החשוב יותר הוא להצליח לקבל החלטות עסקיות מבוססות מידע, וזה שובר השוויון שמביא איתו Power BI.