טכנאי רשתות תקשורת הוא תפקיד חשוב במגוון של חברות וארגונים, הן טכנולוגיים והן שאינם טכנולוגיים . תפקידו של טכנאי רשתות הוא ביצוע של תחזוקה ופתרון תקלות בנושא של רשתות מחשבים בארגונים שונים. טכנאי רשתות צריך להיות בעל ידע טכני רחב בתחומי התקשורת, האלקטרוניקה ומערכות מחשוב. תפקידו הוא להבטיח שהרשתות יפעלו באופן רציף ויעיל עבור המשתמשים. מה זה אומר בעצם להיות טכנאי רשתות תקשורת, ואיך תוכלו להתקבל לעבודה בתחום? המשיכו לקרוא.
הצורך בטכנאי רשתות תקשורת
בחברות וארגונים רבים אנחנו נמצא וריאציה כזאת או אחרת של טכנאי תקשורת. בחלק מהמקומות יקראו לזה טכנאי מחשבים, בחלק מהמקומות IT ובחלק שם אחר. טכנאי רשתות דרושים בחברות מיושנות ומתקדמות כאחד. אפילו בחברות הייטק, שם יש צבא שלם של מתכנתים, אנחנו נמצא שיש שם מישהו בתפקיד של טכנאי רשתות. מדוע? משום שמחשבים, תחזוקה של מחשבים, והקמת רשתות, זה התעסקות רבה, ודורשת בעל תפקיד שיעשה זאת במשרה מלאה. אם יש הרבה מחשבים ורשת ענפה, אז יתכן ונמצא בארגון כזה מחלקה שלמה של טכנאי רשתות.
מקובל לסווג את תחום הרשתות לשני סוגים: LAN ו-WAN. ה-LAN היא רשת מקומית (ה-L היא מהמילה Local), ואילו ה-WAN היא רשת רחבה (Wide Area Network). המשמעות של ההבחנה בין LAN ו-WAN הוא לאו דווקא בחומרה, אלא בתפיסה. רשת LAN יכולה להיות מורכבת ממחשבים המחוברים בכבלי רשת, ויכולה להיות מבוססת על WiFi; מה שחשוב הוא ש-LAN היא תשתית רשת מקומית, המאפשרת למספר מחשבים במיקום גאוגרפי קטן לתקשר האחד עם השני. רשת WAN היא תשתית חיבור בין רשתות LAN שונות.
טכנאי רשתות אחראי על תחזוקה, ביצוע משימות, וכן טיפול בתקלות הקשורות במחשבים וברשתות. למשל, אחראי על גיבוי נתונים באמצעות הרשת, אחראי על תקינות החומרה (סוויצ'ים, נתבים וכדומה); אחראי על התקנה של תוכנות שונות בארגון, ולעתים על אינטגרציה של התוכנות הללו לשימוש בארגון; טיפול בתקלות מחשב; אחראי ברמה מסוימת על התמודדות מול אירועי סייבר (לא כמו מחלקת סייבר, אלא יותר בכפוף להנחיות של צוות הסייבר), ולמעשה אחראי ברמה כזו או אחרת על כל מה שקשור למערכות הרשת והמחשב בארגון.
איך הופכים לטכנאי רשתות תקשורת?
בקורס טכנאי רשתות תקשורת לומדים כיצד עובדות באמת רשתות מחשבים: מה הם המרכיבים השונים ברשתות; כיצד מקשרים בין מחשבים; מערכות הפעלה שונות; פרוטוקולים שונים ברשתות; כיצד עובד הנושא של כתובת מחשב (IPv4 ו-IPv6); איך עובד הנושא של רשת אלחוטית וכדומה; אבטחת מידע; תפעול תקלות נפוצות, ועוד נושאים רבים. יתכן ולחלק מכם הכל נשמע מורכב ומרוחק, אולם האמת היא שלימודי טכנאי רשתות הם מאוד "נגישים": אם יש לכם שליטה בסיסית מאוד במחשבים, וידע בסיסי יחסית באנגלית, אתם לגמרי יכולים לעבור קורס טכנאי רשתות בהצלחה.
אם אתם רואים עצמכם בתור אנשים שיש להם חוש טכני, אתם אוהבים לפתור תקלות, ורוצים מקצוע שיכול להתאים כמעט לכל ארגון בעולם כיום, טכנאי רשתות יכולה להיות אחלה אופציה לקריירה. טכנאי רשתות מתחיל מרוויח מעל עשרת אלפים שקלים לפחות, אולם לא חסרים ארגונים שיתנו גם 13,000 שקלים וצפונה מכך לתפקיד ראשון. משם, אם תרצו להמשיך ולהתפתח, תצטרכו הכשרות נוספות, אולם טכנאי רשתות יכול לתת אחלה רקע והיכרות עם התחום של רשתות וסייבר.