ליצירת קשר
whatsapp
לימודי הייטק ב-INT LIVE
טלפון

wlan מה זה?

INT College
מה זה WLAN

הקדמה הטכנולוגית הביאה איתה המון יתרונות ואפשרויות חדשות. אחת הידיעות היא רשת האינטרנט האלחוטית, ה-WLAN. אך לצד כל היתרונות, הרשת שהפכה למקור האחסון והעברת המידע המרכזי בארגונים, חשופה ללא מעט פרצות אבטחה וסכנות סייבר. בשנת 2023, אחד מכל שני עסקים חווה ניסיון פריצה וגניבת נתונים, בין אם לאתר העסק, לנכסים הדיגיטליים או לרשימות הדאטה. על פי נתונים, התקציב הממוצע שארגון גדול יאלץ להוציא על מנת להתאושש מפרצת אבטחה, יעמוד בממוצע חצי מיליון דולרים, כאשר עסקים קטנים ובינוניים יצטרכו לעמוד בעלויות גבוהות לא פחות. כל אלו ועוד, הופכים את תפקיד מנהל הרשת, להכרחי בכל חברת הייטק וסטארט-אפ.

ה-WLAN (או בראשי התיבות "Wireless Local Area Network"), הינה טכנולוגיה המאפשרת יצירת רשת מחשבים אלחוטית באמצעות גלי רדיו, ללא הצורך בכבלי רשת וחיבורים פיזיים. רשת ה-WLAN מתפרשת על פני אזור גיאוגרפי קטן יחסית, לדוגמה משרד, בניין או אפילו בניינים הסמוכים זה לזה. בשונה מרשתות ה-MAN (רשת עירונית) או WAN (רשת אזורית) שמתפרשות על פני אזורים גדולים ורחבים. הטכנולוגיה הנפוצה ביותר עבור רשתות ה-WLAN היא רשת ה-Wi-Fi, אשר מאפשרת נקודת גישה אלחוטית לרשת WLAN באמצעות נתב Wi-Fi, מה שמאפשר חיבור של כלל המכשירים בחלל (מחשב נייד, סמארטפון, טאבלטים ועוד) לרשת האינטרנט האלחוטית של הארגון.

כיצד ניתן להימנע מפרצות אבטחה ברשת ה-WLAN?

WPA

ראשי התיבות של Wi-Fi Protected Access, הינו פרוטוקול אבטחה המשמש לאבטחת רשתות מחשבים אלחוטיות. למה הוא נועד? באופן כללי, רשתות האלחוטיות חשופות לסוגים שונים של איומי אבטחה, החל מהאזנות, השתלטות, גניבת נתונים ועוד. ה-WPA מספק דרך לטפל באיומים הללו על ידי הצפנת הנתונים המועברים ברשת האלחוטית, ומתן דרך לאמת משתמשים והתקנים המנסים להתחבר לרשת (בעזרת רמות אבטחה שונות, כמו WPA2, WPA3).

שינוי הגדרות ברירת המחדל

אחד מפתרונות המניעה הפשוטים ביותר הוא שינוי הגדרות ברירת המחדל של הנתב, מדובר במעשה שרבים מראשי הארגונים שוכחים לעשות ובשל כך הם מאפשרים גישה קלה ופריצה לרשת האלחוטית. הנתב האלחוטי מגיע עם הגדרות ברירת מחדל, ביניהן סיסמאות שניתנות לאיתור בחיפוש פשוט באינטרנט. לכן כל שצריך לעשות הוא לבחור סיסמה חדשה וחזקה, כזו שתקשה על ניסיונות הפריצה.

הפעלת חומות אש ברשת

הפעלת ה-Firewall הינה מהלך הכרחי בשמירה על אבטחת הרשת האלחוטית ויכולות הגישה אליה. חומות האש פועלות כמחסום בין הרשת של הארגון לבין האינטרנט, הן מסננות תעבורת רשת נכנסת ויוצאת שאינה מזוהה. לרוב, מרבית הנתבים יגיעו עם חומות אש מובנות המאפשרות הגנה בסיסית, אך חשוב לבדוק ולוודא כי ההגדרות פועלות על רמת האבטחה הגבוהה ביותר.

עדכון הקושחה

הכוונה היא להורדת עדכון התוכנה המצוי על מחשבי העסק והנתב, בין אם אתם משתמשים ב-Mac, Lenovo, Del או כל מותג אחר – חשוב להקפיד על הורדת עדכון התוכנה העדכני ביותר בכל פעם שהיצרן משחרר אותו. עדכוני קושחה מאפשרים שיפור של מנגנוני אבטחת המחשב ואף משפרים את הפונקציונליות שלו, העדכונים לרוב יוצאים לאחר טיפול בבעיות אבטחה שכיחות. חשוב לבצע עדכון קושחה גם לנתב עצמו, ישנם נתבים שמגיעים עם יכולת עדכון אוטומטי ויש כאלו המצריכים עדכון ידני.

מקצוע מבוקש ב-2024

בשנת 2024, כל חברת הייטק וסטארט-אפ מחזיקות במנהלי רשת פנימיים, אלו אמונים על איתור בעיות האבטחה ברשת, מציאת פתרונות למניעת פריצות, שיפור מתמיד ואחזקה שוטפת של פעולת הרשת. למנהלי הרשת אפיק קידום רחב, שיכול להגיע עד לתכנון תצורת הקשר ובחירת רכיבי החומרה והתוכנה. כיום, כשכל חברה וארגון מסתמכים על יכולות הרשת והאחסון שלה, אין ספק כי מדובר בתפקיד מפתח משמעותי שקיים לו ביקוש ענק בשוק העבודה.

הסתקרנתם? קראו עוד על קורס ניהול רשתות

לקביעת שיחת ייעוץ חינם

    שיחה עם נציג

    דילוג לתוכן