ליצירת קשר
whatsapp
לימודי הייטק ב-INT LIVE
טלפון

5 מקצועות עם שכר גבוה בהייטק

INT College
מקצועות עם שכר גבוה

בואו נודה על האמת: רובנו היינו רוצים לעבוד בהייטק (אם אתם לא עובדים בסקטור ההייטק כבר כעת). בהייטק יש יותר סרטים, בהייטק אנשים יותר אדיבים, בהייטק המשכורות יותר גבוהות, ובהייטק הייאוש נעשה יותר נוח. אבל כפי שרובכם יודעים, "יש הייטק ויש הייטק": ההייטק הוא סקטור ענק עם המון עובדים, כאשר רק חלק לא גדול מהתפקידים בו, הם כאלה שבאמת דורשים מיומנויות טכנולוגיות גבוהות. לא כל התפקידים בהייטק באמת מתגמלים, וחלקם הם כאלה שהקשר ביניהם לבין טכנולוגיה הוא מקרי בהחלט. עם זאת, בתפקידים טכנולוגיים יש בהחלט ביקוש לעובדים, ובתפקידים הללו, לרוב מדובר בתנאי העסקה מפנקים.

אספנו עבורכם רשימה של חמישה מקצועות עם שכר גבוה בהייטק, כדי שתוכלו לדעת אילו מהתפקידים יתאימו לכם כקריירה לחיים, וכדי שגם אתם תוכלו להרוויח סוף סוף שכר מתגמל.

1. מפתח (נקרא גם מתכנת או מהנדס תוכנה)

תפקיד המפתח הוא תפקיד "מַפְתֵּחַ" בכל חברה במגזר ההייטק. מדוע? משום שתוכנות ויישומים נכתבים בשפת קוד, ומפתח הוא זה שיודע לכתוב בשפת קוד את המוצרים האלה. כל מה שקורה בתעשיית ההייטק כולה, בעצם נוצר כדי לתמוך במפתחים על מנת שיוכלו להמשיך לכתוב ולפתח מוצרים חדשניים. בנוסף לאמור, מפתחים גם מאתרים באגים ותקלות, מתעדים את הקוד ואת העבודה שלהם (כך שמי שיבוא אחריהם יבין מה הם עשו), וכן דואגים להמשיך וללמוד כל הזמן: הטכנולוגיה משתנה במהירות, לכן חשוב שמתכנת טוב יהיה כזה שישתתף בהדרכות וילמד טכנולוגיות חדשות באופן שוטף.

ישנם כמה סוגים של מפתחים, כל אחד עם תחומי ההתמחות שלו. לרוב אפשר למנות שלושה סוגים עיקריים: מפתח בקאנד (שעובד על צד שרת), מפתח פרונט אנד (שעובד על צד לקוח) וכן מפתח פולסטאק, שעובד הן על צד שרת והן על צד לקוח. בנוסף ישנם מפתחים עם התמחות בגיימינג, מפתחים עם התמחות באלגוריתמים, מפתחים עם התמחות במובייל ועוד.

שכרו של מפתח מתחיל שיודע לתכנת היטב בשפות מבוקשות (Java, ג'אווה סקריפט, פייתון, סי, סי פלוס, דוט.נט ועוד), לרוב יתחיל מלפחות 17,000–18,000, כשלפעמים הוא יכול להגיע גם למעלה מכך ללא ניסיון. עם זאת, ברגע שמדובר במפתח מנוסה, השמיים הם לגמרי הגבול (ליתר דיוק, בדרך כלל "הגבול" הוא בתאגיד בינלאומי עם רילוקיישן מפנק, עם משכורות במספרים האלה, רק בדולרים). רוצה לומר, אם אתם אנשים טכנולוגיים, אנליטיים וחרוצים, שלא מפחדים מאתגרים, לימודי תכנות יכולים להיות עבורכם אופציה מצוינת להתחלה של קריירה נפלאה בהייטק.

2.מעצב גרפי UX/UI (עיצוב ואפיון חוויית משתמש)

תפקיד חשוב ורווחי בתעשיית ההייטק הוא התפקיד של עיצוב ואפיון חוויית משתמש, מה שמכונה גם UX/UI. התחומים של אפיון חוויית משתמש (UX) ועיצוב חוויית משתמש (UI) הם שני תחומים נפרדים כביכול, אך בפועל משולבים בעיצוב חוויית משתמש דיגיטלית, כאשר במרבית הארגונים, אותו בעל תפקיד אחראי על שני ההיבטים הללו (אולם אין הכרח שזה יהיה כך).

מדובר בתפקיד הדורש הבנה טכנולוגית, אבל כזה שלאו דווקא משלב כתיבת קוד או שליטה בטכנולוגיה עצמה. מדובר בתפקיד שבעיקרו ובמהותו משלב המון יצירתיות ויכולת תכנון: ההיבט של אפיון חוויית משתמש (UX) הוא התהליך של אפיון מפורט של מוצר דיגיטלי לפני עצם הפיתוח שלו. כלומר לפני יצירת אפליקציה, אתר או מוצר דיגיטלי חדש, מאפייני UX מתכננים בקפידה את חוויית המשתמש הרצויה, כך שהמתכנתים ידעו כיצד עליהם לפתח את המוצר. איש ה-UX כאילו בונה להם את השרטוט האדריכלי, כדי שהם יבנו לאחר מכן את הבניין. איש ה-UI לעומת זאת, הוא כמו "מעצב הפנים" של הבניין, קרי זה שאחראי על ה-"Feel" הוויזואלי, התחושה והחווייה שיקבל המשתמש כאשר הוא יתנסה במוצר.

אנשי UX/UI לא ירוויחו כמו מתכנתים, לפחות בהתחלה, אולם מדובר בתפקיד מבוקש ששכרו בצידו. שכר התחלתי של אנשי UX/UI ינוע לרוב סביב ה-14,000 שקלים, אולם עם הזמן הם יכולים להרוויח שכר דומה למפתחים. בנוסף לכך, מדובר לרוב באנשים שמעדיפים ממילא להימנע מכניסה לתפקידי תכנות, והם מעדיפים לבטא את עצמם בתחום שדורש המון יצירתיות וחושים עיצוביים.

3. דאטה אנליסט (מנתח נתונים)

הצייטגייסט בסקטור הטכנולוגי היום הוא איסוף מידע ונתונים, מה שמכונה דאטה. ארגונים אוספים המון דאטה בכל מיני דרכים ומכל מיני מערכות. תפקידו של הדאטה אנליסט (מה שמכונה גם מנתח נתונים), הוא לפקח על איסוף הנתונים בשיטתיות, ובעיקר לנתח את הנתונים הללו לכדי הסקת מסקנות שיכולות להועיל לארגון מבחינה עסקית. הדאטה אנליסט מציג את הממצאים בדוח"ות, מצגות וויזואליזציות למיניהן, וזאת כדי לתקשר את התובנות שלו למקבלי ההחלטות בחברה או בארגון. תובנות אלה נועדו בסופו של דבר כדי לתרום ערך עסקי משמעותי לארגון.

כיום, עם ההשתכללות של המון כלים לכריית נתונים, וכן בתוספת מהפכת ה-AI שמתרחשת בשנה האחרונה, הביקוש לאנשי דאטה איכותיים גבוה מאי פעם, והשכר בהתאם. שכרו של דאטה אנליסט ללא ניסיון יתחיל לרוב באיזור ה-15,000 שקלים, אולם לאחר שיצבור ניסיון בתחום, אפשר להגיע גם ל-40,000 שקלים ומעלה. עם איך שהביקוש לתפקיד הזה גובר, נראה שהיד עוד נטויה.

4. מומחה סייבר (מומחה אבטחת מידע)

אחד התחומים החמים בהייטק הוא תחום הסייבר, קרי כל מה שנוגע לאבטחת מידע והגנה על נכסיו הדיגיטליים של הארגון מפני איומי סייבר כגון פריצות, כופרה, האקרים, וירוסים וכדומה. אנשי סייבר הם אנשים שאוהבים לאתגר את עצמם, "להפעיל את הראש", ולחשוב מחוץ לקופסה, בכל הנוגע לאיומי סייבר. בתחום הסייבר יש המון תפקידים, מאיש SOC (מרכז פעולת אבטחה), דרך סייבר אנליסט ועד ל-CISO שאחראי על כל היבטי האבטחה בארגונים גדולים. אפשר לחשוב על סייבר קצת כמו על צבא, המתמודד עם איומי תפקידה: בהתחלה מתחילים כחיילים עם סט מסוים של יכולות, ולאחר מכן משכללים יכולות או משכללים את יכולת הניהול של "חיילים אחרים" במערכה נגד איומי הסייבר.

מומחה אבטחת מידע (תפקיד ראשוני) יכול להרוויח 15,000 שקלים גם ללא ניסיון, סייבר אנליסט יכול להרוויח גם 20,000 שקלים ללא ניסיון. אולם כמו בתחומים אחרים, גם כאן השמיים הם הגבול, ומי שטוב יכול להרוויח סכומי עתק.

5.בודק תוכנה (נקרא גם QA)

אחד ההיבטים המכריעים בתהליך של פיתוח תוכנה ומוצרים דיגיטליים, הוא התהליך בקרת האיכות, המכונה גם QA (קיצור של Quality Assurance). אנשי בקרת האיכות בחברות מבצעים סוגים שונים של בדיקות, שמטרתן לוודא שהתוכנה פועלת כראוי ועושה את מה שהיא אמורה לעשות.

על פניו, אנשי ה-QA לא "מרוויחים הרבה", לפחות ביחס למתכנתים, אנשי דאטה, סייבר וכדומה. אולם העניין לגבי תפקידים של בודקי תוכנה למיניהם, הוא חסמי הכניסה הנמוכים יחסית לתחום: קורס QA נחשב פחות מאתגר מקורס ללימוד תכנות או סייבר. מנגד, אנשי QA הם תמיד מבוקשים בארגונים, ובוגרי קורס QA ממוסד איכותי, לרוב ימצאו את עצמם משתלבים במהירות בתעשייה ומרוויחים משכורות הייטק לכל דבר ועניין. בודקי תוכנה מנוסים יכולים להרוויח גם למעלה מ-20,000 שקלים, משכורות שמחוץ להייטק פשוט לא קיימות.

לקביעת שיחת ייעוץ חינם

    שיחה עם נציג

    דילוג לתוכן