ליצירת קשר
whatsapp
לימודי הייטק ב-INT LIVE
טלפון

5 מקצועות רווחיים ללא תואר

INT College
5 מקצועות רווחיים ללא תואר

עבודה בתעשיית ההייטק יכולה להיות אטרקטיבית מאוד: המשכורות, התנאים, החבר'ה האיכותיים, הצ'ופרים האקראיים שרואים באינסטגרם של סטארטאפים וחברות הייטק, ובעיקר התחושה של השתייכות לתעשייה המובילה במשק. עבור מי שעדיין לא בהייטק, כל הדברים הללו נראים מאוד מפתים, במיוחד כאשר אנחנו באים למשרד שלנו, ופותחים שוב ארון שכולו מלוכלך מפירורי קפה נמס. 

חלקנו נרתעים מלחשוב על לעבוד בהייטק, היות וזה נראה לפעמים "גדול עלינו" ללכת לעשות תואר עכשיו. אולם האם באמת דרוש תואר אקדמי על מנת לעבוד בהייטק? האמת, התשובה היא לאו רבתי: ישנם מספר מקצועות מבוקשים בתעשייה שניתן ללמוד אותם גם באמצעות קורסים, הסמכות והכשרות מקצועיות, שהם אינם ארוכים ומפרכים כמו תואר, ויאפשרו לכם להתחיל לעבוד תוך שנה פחות או יותר. במאמר זה נביא לכם חמישה קורסים שדרכם תוכלו להיכנס להייטק דרך הדלת הראשית, ולהרוויח את המשכורות הטובות האלה שתמיד קנאתם בהן.  

סייבר 

אם אתם עוקבים אחרי החדשות, נראה שכל שבוע מתפרסמת ידיעה על מתקפת סייבר כנגד ארגון או גוף חשוב וגדול בישראל, כאשר לתקיפה שכזו ישנן משמעויות כלכליות ענקיות, ולעתים גם פגיעה ממשית בבריאות ואף בחיי אדם. תקיפות סייבר הן איום ממשי על כל ארגון, חברה, משרד או גוף שאתם יכולים לחשוב עליו, והדרישה לאנשי סייבר בשטח עלתה בהתאם, כאשר לימודי סייבר הפכו לאחד התחומים החמים והמבוקשים בשנים האחרונות. יתרה מכך, התפתחות הטכנולוגיה המהירה יצרה צורך הולך וגובר במומחים לאבטחת מידע והגנת סייבר, שהרי אנחנו אף פעם לא בטוחים מדי מפני איומים שכאלו.  

אין זה מפתיע אם כן, שהמון אנשים בוחרים בנתיב של קורס סייבר לשם השתלבות בתפקיד טכנולוגי ובתעשיית ההייטק. בקורס סייבר תלמדו את היסודות הטכנולוגיים של רשתות מחשבים וניהולן, כיצד עובדים מסדי נתונים באמת, תלמדו תכנות של כמה שפות תכנות עיליות ברמה בסיסית לצרכי אבטחה, ובעיקר תכירו את כל המערכות הרלוונטיות, ואת החולשות שלהן, כדי להיות מוכנים ומוגנים כמו שצריך נגד מתקפות.  

ומה צריך כדי ללמוד סייבר? נדרשת משמעת עצמית, היכרות עם מחשבים ואנגלית טובה, אבל תכלס די זהו; ההצלחה כאן תלויה בעיקר בכם. אם יש לכם "תחת" ללמוד, תוכלו מהר מאוד להרוויח בתור מומחים לאבטחת מידע באיזור ה-15,000 שקלים בתפקיד ראשון וללא ניסיון בתחום, ומשם אפשרויות הקידום וההתפתחות האישית הן אינסופיות. 

דאטה אנליסט ודאטה סיינס

בעידן המידע בו אנו חיים, איסוף נתונים וניתוחם הפך למגמה מרכזית בתעשיית ההייטק, אך גם בתעשיות הביטוח, שיווק ופרסום, כספים, ובעצם מה לא. ארגונים רבים אוספים כמויות עצומות של מידע ממקורות שונים ובאמצעים מגוונים. בכל ארגון גדול כיום ישנו מנתח נתונים (דאטה אנליסט), אשר תפקידו לפקח על תהליך איסוף הנתונים, ובעיקר לנתח אותם על מנת להסיק מסקנות שימושיות עבור הארגון מבחינה עסקית. מנתח הנתונים מציג את הממצאים בדוחות, מצגות וויזואליזציות שונים, על מנת לתקשר את התובנות שלו למקבלי ההחלטות, כאשר מטרת התובנות הללו היא בסופו של דבר לתרום ערך עסקי משמעותי לארגון.  

חלק מהאנשים שלמדו והפכו לדאטה אנליסט, התפתחו בהמשך לתפקידי דאטה סיינס (מדען נתונים). בעוד דאטה אנליסט מתמחה באיסוף נתונים, ניתוחם והנגשתם, דאטה סיינטיסט משלב את הנתונים הללו עם למידת מכונה ותכנות, על מנת ליצור מודלים סטטיסטיים מתקדמים ומורכבים.  

בגדול, מי שעובד כדאטה סיינס, התחיל כנראה בתור דאטה אנליסט, שגם הוא בפני עצמו תפקיד מבוקש, רווחי ומשתלם. ומה אתם צריכים כדי להתחיל ולהצליח בקורס דאטה אנליסט? בתכלס, אתם צריכים לדעת סטטיסטיקה ונתונים ברמה גבוהה. אם יש לכם תואר בחשבונאות או תואר מחקרי אחר זה יעזור, אבל אם לא, עליכם להפגין שליטה בעבודה עם נתונים, ולעבור מבחן שיבדוק את רמתכם בנושא.  

מפתח פייתון

עם מגוון המיומנויות השימושיות היום, נדמה שתכנות היא המיומנות המבוקשת ביותר בשוק העבודה המודרני. תעשיית ההייטק היא תעשייה ענקית, וכולה מתבססת על היכולת של מפתחים לכתוב מוצרים בשפות התכנות. תוכנות, אתרים ויישומי מחשב נכתבים באחת משפות הקוד המוכרות כגון שפת C, דוטנט, ג'אווה, C++, רובי ועוד. שפה פופולרית במיוחד ושימושית היא שפת הפייתון, שפה עילית (כלומר, קרובה יותר לשפה טבעית "של בני אדם"), המשמשת ליצירתם של המון תוכנות ויישומים.  

בהתאם לכך, קורס פייתון הוא דרך המלך להיכנס לתעשיית ההייטק לתפקיד פיתוח מבוקש, בו תוכלו להרוויח את "משכורת המתכנת" הזאת, שתסדר לכם חיים טובים באמת. ומה אתם צריכים כדי להצליח בקורס פייתון ולקבל את כל הטוב הזה? אנגלית טובה, קצת שליטה במחשבים, ובעיקר כוח רצון והתמדה. אם יש לכם את זה, תוכלו להגיע הכי רחוק בהייטק. 

מעצב UX/UI

אנשי UX/UI הם האנשים שתפקידם הוא לעצב ולאפיין חוויית משתמש: אנשי ה-UX/UI מאפיינים את המוצר, למשל בוחרים אילו כפתורים יהיו בו, איך הם יעבדו מבחינה פונקציונלית, ולאן הם יובילו. אנשי העיצוב לוקחים את האפיון הזה, ויוצרים ממנו חווייה עיצובית שאותה יראו המשתמשים. אנשי ה-UX/UI בעצם עושים תפקיד כפול, ולכן בין היתר עבודתם כה חשובה.  

כיום יש ביקוש רב לאנשי UX/UI: אפליקציות ואתרי אינטרנט הופכים למרכזיים בחיינו, ולכן חשוב שיהיו קלים ונוחים לשימוש. חברות מבינות שעיצוב וחוויית משתמש טובים, יביאו בהכרח ליותר שימוש במוצר, וכך יוכלו להגדיל הכנסות. בעולם כה תחרותי, המון מאמצים מושקעים ביצירת חוויית המשתמש המושלמת.  

איך תוכלו להפוך למעצבי UX/UI? על מנת לעשות קורס UX/UI אתם צריכים אנגלית טובה, ובעיקר יכולת התמדה. נכון, עדיף שיהיה לכם רקע מסוים בעיצוב, אבל לאו דווקא תואר, והאמת שגם ללא הרקע הזה תוכלו להצליח במקצוע, עם קצת נחישות וחושים טובים.  

דבאופס (DevOps)

בחברות הייטק לרוב עובדים בשיטת דבאופס: מדובר בשיטה שנועדה לשפר את היעילות בתחום של פיתוח תוכנה, על ידי יצירת ממשק בין מפתחים לבין אנשי ה-IT. בחברות אלו יש פונקציה בשם דבאופס, שתפקידה ליצור את התשתיות עבור מפתחים, ולתת להם את כל הכלים הדרושים לשם הפיתוח. היות והיום תשתיות לרוב אינן אורגניות אלא נמצאות בענן, תפקיד הדבאופס הפך חשוב במיוחד בשנים האחרונות.  

אנשי דבאופס מרוויחים משכורות מעולות, גם בתפקיד ראשון ללא ניסיון. ניתן להתקבל ולעבור בהצלחה קורס דבאופס ללא תואר. עם זאת, נדרשת אנגלית טובה, ולמעשה נדרש ידע בשפת סקריפט, קרי ג'אווה סקריפט או קוד. כלומר, מי שיש לו ידע בתכנות ורוצה לעבור לתפקיד המבוקש הזה, לגמרי לא צריך תואר עבור כך. 

לקביעת שיחת ייעוץ חינם

    שיחה עם נציג

    דילוג לתוכן