לאור הריבוי של אתרי אינטרנט, אפליקציות, סושיאל והתפתחויות טכנולוגיות נוספות, הביקוש למעצבים גרפיים גדל מאוד בשנים האחרונות. אם בעבר מלאכת העיצוב הייתה נעשית בבתי פרינט למיניהם, כיום כמעט ואין חברה או תאגיד שלא צריך שירותי עיצוב אין האוס.
לא תמיד מלאכת העיצוב הגרפי צריכה להיות עניין מסובך: עם התקדמות הטכנולוגיה ועם המעבר מפרינט לדיגיטל, כיום ישנן תוכנות רבות לעיצוב גרפי שהנגישו את המלאכה עד מאוד. בזכות תוכנות אלו, כל מי שמקבל הכשרה מסוימת בשימוש בתוכנה וכן מחזיק בהבנה מסוימת ביסודות העיצוב, יכול לנפק תוצרים נהדרים, שלא היו מביישים מעצבים מנוסים ומוכשרים במיוחד.
ערכנו עבורכם רשימה של כמה תוכנות לעיצוב גרפי, כל אחת למטרה שונה מעט, שיכולות לתת מענה מלא לכל צרכי העיצוב שלכם בדיגיטל. חושבים שהשמטנו תוכנה חשובה? ספרו לנו.
קאנבה (Canva)
קאנבה היא כנראה פלטפורמת העיצוב המובילה כיום ברשת. את ראשית דרכה עשתה כאפליקציה לעיצוב ספרי מחזור באוסטרליה, וכיום היא התוכנה המובילה עבור מטרות עיצוביות שונות, כגון מצגות, פוסטים לרשתות החברתיות, פליירים, ברושורים, אתרי אינטרנט ואפילו סרטונים לאינסטגרם.
לקאנבה יש גרסה חינמית שיכולה לאפשר לכם לערוך תמונות ותוצרים ברמה מסוימת, אך הגירסה בתשלום היא כנראה כלי הכרחי עבור כל מי שעושה היום שיווק באינטרנט: מאגר אינסופי של תמונות, אלמנטים עיצוביים וכלים שונים, מאפשר לכל אחד לעשות פוסטים וקרוסלות יפהפיות לאינסטגרם, תוך התבססות על מאות טמפלייטים עיצוביים מוכנים מראש. כל שצריך הוא להתאים את הטמפלייט לצרכים שלכם, לשנות את הצבעים לטעמכם, והתוצאות מהממות. אחת החוזקות של קאנבה טמון ב-AI של התוכנה: כאשר אנחנו ממקמים אלמנטים על הקאנבס, שקאנבה משקף עבורנו את מיקום האלמנט ביחס לאלמנטים אחרים בתמונה וכדומה, כך שמתקבלת תוצאה סימטרית ויפה. היכולות הרבות של קאנבה הן מה שמאפשר לאנשים עם ידע מועט בעיצוב וללא צורך ברכישת ידע בתוכנות מורכבות יותר דוגמת פוטושופ, להסתפק ב-Canva כמעט לכל צורך שאפשר לחשוב עליו.
פוטושופ (Photoshop)
פוטושופ היא תוכנת העיצוב הוותיקה והמצליחה ביותר אי פעם. הגרסה הראשונה של פוטושופ יצאה עוד בשנות ה-80, והיא עברה מאז מטבע הדברים המון שינויים שהפכו אותה רלוונטית גם היום. התוכנה החלה כתוכנה לעיבוד תמונות דיגיטליות ושיפורן, אולם הכלים המתקדמים והחזקים של פוטושופ הפכו אותה לכלי שמעצב גרפי פשוט לא יכול בלעדיו.
פוטושופ קיבעה את עצמה לאורך השנים בתור תו התקן של התעשייה הגרפית כולה. עם השנים פוטושופ התפתחה כל כך עד שנוצרו לה גם תתי גרסאות, כגון פוטושופ אלמנטס המיועדת לעיצובים חובבים יותר, וכן ל-Photoshop Lightroom אשר כוללת רק את ההיבטים של עיבוד תמונות קיימות עבור צלמים, ללא ההיבטים שניתן לבצע רק כאשר מחלקים את התמונה לשכבות שונות.
בקיצור, פוטושופ היא מקצועית ונותנת כלים נהדרים, והיא מה שהמקצוענים משתמשים בו כשהם צריכים לעצב באמת. אולם מכאן נובעת גם חולשתה: היא מעט מורכבת מדי למתחילים, שללא הדרכה יתקשו למצוא בה את הידיים והרגליים. אולם מי שחושב לפתח את עצמו כמעצב גרפי, לגמרי חייב להכיר אותה ולהשתמש בה.
אילוסטרייטור (Adobe Illustrator)
אילוסטרייטור היא תוכנה גרפית נוספת מבית אדובי, החברה שהביאה לעולם את פוטושופ. ההבדל בין אילוסטרייטור לבין פוטושופ, הוא שבעוד פוטושופ היא תוכנה מבוססת פיקסלים, אילוסטרייטור מבוססת וקטורים. משום כך, פוטושופ היא טובה מאוד לעריכה של תמונות ועבודה עם תמונות, ואילו אילוסטרייטור טובה לדברים שדורשים דיוק מירבי כגון לוגואים, גופנים, אייקונים, טבלאות מעוצבות וכדומה. כלומר, כאשר אתם גרפיקאים שרוצים ליצור את הצורות בעצמכם, סביר יותר להשתמש באילוסטרייטור, כך האיכות של האימאג' נשמרת גם ברזולוציה נמוכה. לעיתים אילוסטרייטור משלימה את פוטושופ, כאשר מעצבים בוחרים לעבד תמונה מסוימת בפוטושופ, ולאחר מכן להוסיף עליה אלמנטים עיצוביים ברמה גבוהה באילוסטרייטור.
DALL-E 2
יש שיטענו שלא מדובר בתוכנה לעיצוב גרפי, אולם בפועל, משרדי פרסום ומעצבים גרפיים לגמרי משתמשים כבר היום ב-DALL-E 2 בעבודה שלהם. למי שלא מכיר, DALL-E 2 היא תוכנת AI גנרטיבי, בה המשתמש מכניס פקודת טקסט, ומבקש מהתוכנה ליצור עבורו תמונה בסגנון מסוים. DALL-E 2 מתבססת על מאגר תמונות כמעט אינסופי שהיא סרקה ברשת, ומצליחה לייצר עבור המשתמש כמעט כל מה שהוא רוצה, והיופי הוא שהיא עושה את זה טוב. עבור אנשים רבים בתחום, היא חוסכת המון זמן ומשאבים בתהליך העיצוב, ואין דרך לראות את העתיד של התחום מבלי ש-DALL-E 2 נמצאת בתוכו.
לסיכום
התחום של עיצוב גרפי עבר כמה מהפכות רציניות בשנים האחרונות, כאשר הטכנולוגיה מאפשרת לייצר תוצרים טובים יותר בזמנים קצרים יותר. התחום של תקשורת חזותית ועיצוב אינו קופא על השמרים גם כעת, וממשיך להתפתח מאוד, כאשר כל הזמן נפתחות לנו אפשרויות חדשות לעיצוב, ותחומים חדשים הזקוקים לעיצוב.