ליצירת קשר
whatsapp
לימודי הייטק ב-INT LIVE
טלפון

איך לעבור ראיון עבודה של מתכנת?

INT College
ראיון עבודה של מתכנת

בעבר אנשים היו עובדים בעבודה אחת מסודרת, או מחליפים עבודה כל 20 שנה ויותר, אך כיום הדבר שונה לגמרי, דווקא בעולם ההייטק. בממוצע מתכנת מחזיק בחברה 24 חודשים ולאחר מכן מחפש עבודה חדשה. הסיבות לכך ברורות; הביקוש למתכנתים נמצא בשיאו, מתכנתים מעוניינים להתנסות בעוד ועוד תחומים, ולעיתים התנאים מסביב הם אלה שגורמים להם לחפש עוד ועוד.

אז נכון שהביקוש נמצא בשיאו, במיוחד בתחומי פיתוח ספציפיים כמו שפת Python ו-BI וכו', אולם עדיין חברות הייטק מחפשות מועמדים שהם לא רק מקצועיים, אלא יצירתיים, חברתיים ואנשים שנעים לעבוד איתם. אז אם גם אתם שוקלים ללכת לראיון עבודה חדש, או שבכלל סיימתם זה עתה קורס BI או Python, הבאנו בפניכם 3 כללים שיאפשרו לכם לעבור ביתר קלות ראיון עבודה, וכמובן להגדיל את הסיכוי לקבל את המשרה.

להפגיז עם הידע, או לשמור על איפוק?

משום מה מתכנתים מוצאים את עצמם בדילמות לפני ראיון עבודה, מצד אחד אם הם 'יפגיזו' בידע טכני על טכנולוגיות ושפות קוד, אולי יחשבו שהם 'גדולים' על התפקיד, כלומר יותר מידי מקצועיים בשביל התפקיד המוצע. מצד שני, אם לא יזרקו לאוויר את הידע וסוגי התוכנות שהם מתמקצעים בהם, ייתכן שהם כלל לא יהיו רלוונטיים לתפקיד הנוכחי.

ההמלצה היא לקרוא היטב התוכנות והטכנולוגיות הדרושות לתפקיד בפרטי המודעה, ולהציג את הידע הספציפי שלכם בתוכנות המבוקשות. אם אין ברשותכם ידע בשפות הנדרשות, הפגינו ביטחון, ספרו מה כן למדתם בקורס האחרון והציגו ידע בשפות או טכנולוגיות זהות. בנוסף, ציינו שיש באפשרותכם את כל הכלים והרצון ללמוד תוכנות וטכנולוגיות חדשות, ואף חזקו זאת עם הלימוד המהיר שלכם של שפות תכנות חדשות שבצעתם בתפקיד הקודם.

זכרו – פעמים רבות מגייסים מחפשים יותר מוטיבציה ללמידת טכנולוגיות ושפות תכנות חדשות, ביחס לניסיון מצטבר בתוכנות דומות.

חוזקות אל מול חולשות – כך תציגו אותן

איך שלא נסתכל על זה, לכל אדם יש נקודות חוזקה וחולשה. כן, גם למראיין וגם לבוס העתידי שלכם. אחת השאלות הנפוצות או הנסתרות בראיונות עבודה, היא – "מהן נקודות החוזקה והחולשה?". שאלה זו נועדה לבדוק מה אתם באמת עושים עם החולשות שלכם. מצג אחד, מדובר על יתרון בולט שיאפשר לכם להציג את נקודות החוזקה כמו "ראש יצירתי", "מסירות לעבודה", "יכולת לימוד עצמית", "עבודה תחת לחץ" וכו'.

מנגד, יש לנו את נקודות החולשה, אך כאשר תציגו אותן בצורה יצירתית תוכלו לצאת מזה בקלות. לדוגמה, תוכלו לתת פתרון יצירתי לבעיה, כלומר איך אתם מתמודדים עמה, כך שהיא לא תיראה כמו מכשול לתפקיד שתרצו. אולם, עליכם לבחור בקפידה את החולשה, כך למשל אם הנכם מתמודדים לתפקיד פיתוח, אל תספרו שאינכם שמים לב לפרטים הקטנים, אלא "גיליתי שקשה לי לסיים משימות עד הסוף, ולכן סיגלתי לעצמי שגרת עבודה מסודרת עם יומן משימות".

השתמשו בטריקים פסיכולוגיים – זה עובד

טריקים פסיכולוגים נועדו לשקף את ההתנהגות שלכם, האישיות והדינמיקה החברתית שלכם, ולכן השתמשו בהם בתבונה ובלי הגזמה במהלך ראיון העבודה. ראשית, כדאי למצוא מכנה משותף עם המראיין. עולם ההייטק קטן, ולכן בטוח תמצאו מישהו שבמקרה המרואיין עבד איתו, או תחביב המעניין את שניכם. סרקו את שולחן עבודתו, נסו לסטות מעט מהראיון, אבל בטוב טעם ולא בהגזמה.

שמרו על קשר עין תמידי –  שמירה על קשר עין רציף מעיד על כנות, ביטחון עצמי ותחושה כללית טובה, ולכן, הביטו בעיניו של המראיין, הנהנו בראשכם, חייכו מעט ותנו לו הרגשה שאתם איתו, גם אם הוא סוטה מהנושא ומדבר על נושאים שאתם כבר מכירים. חשוב לדעת שהימנעות מקשר עין עם המראיין עלולה להיתפס כחולשה או רצון להסתיר משהו.

משכו את השאלות אליכם – כדי להראות התעניינות במשרה, נסו בעדינות לשאול שאלות על מקום העבודה כמו לגבי הסביבה, האנשים, האווירה במקום ועוד דברים שחשובים לכם. בדרך זו תוכלו לתת למראיין תחושת רצינות מצדכם, אך חשוב שלא להגזים.

בהצלחה!

לקביעת שיחת ייעוץ חינם

    שיחה עם נציג

    דילוג לתוכן